49ers zien geen kwaad in operatie Kaepernick

Door

Colin Kaepernick, rookie quarterback van de San Francisco 49ers, had recent een operatie aan zijn linkerbeen, maar de 49ers geloven dat het geen effect zal hebben op zijn eerste seizoen. Ze hebben en officieel bericht verspreid dat ze weet hadden van de operatie voor ze hem selecteerden met de 36e pick in de draft vorige maand.

,,De 49ers zijn ervan bewust dat Colin Kaepernick onder het mes moest voor een aanslepende blessure en dat wisten we voor de draft,” zei het team. ,,De 49ers hebben geen reden om zich zorgen te maken over zijn gezondheid en zijn er zeker van dat hij klaar zal zijn voor het 2011 NFL-seizoen.” De blessure blijkt niet serieus te zijn.

Kaepernick’s agent, Scott Smith, zei dat de kleine operatie gebeurde in Stanford Hospital. De blessure begon Kaepernick tegen te steken op het einde van vorig seizoen en hij ging een operatie uitstellen mocht er geen lockout geweest zijn in de NFL.

Hij deed ook mee aan de Senior Bowl en de NFL combine. Maar doordat de lockout alle training camps verbiedt koos Kaepernick toch voor de ingreep.

De quarterback gooide voor 3022 yards en liep voor 1206 yards voor de Nevada Wofpack vorig seizoen. Hij eindigde met 59 rushing touchdowns in vier seizoenen.

De combinatie van zijn sterke arm en loopvermogen maakt van hem een perfecte quarterback in de West Coast offense van nieuwe head coach Jim Harbaugh.

De strijd om de startersplaats tussen Kaepernick en Alex Smith is open, maar het zou niet slecht zijn mocht de rookie nog wat ervaring opdoen achter een veteraan.

Foto: www.nflgridirongab.com

 

Ook leuk om te lezen