Isles behouden Nabokov, Flyers halen Emery

Door

Pittsburgh Penguins v New York Islanders - Game Six

Twee teams in de Atlantic Division die naarstig op zoek waren naar goalies voor komend seizoen hebben dat probleem vooralsnog opgelost. Evgeni Nabokov tekent voor een jaartje bij voor de Islanders en Ray Emery keert vanuit Chicago terug op het oude nest en tekent in Philadelphia.

Zowel de Islanders als de Flyers ontdeden zich afgelopen week dankzij een amnestie buy-out van een dure doelman op de loonlijst. Het langdurige contract van Rick DiPietro werd na jaren van blessureleed door de Islanders ontbonden, terwijl de Flyers niet wisten hoe rap zij zich moesten ontdoen van free agency flop Ilya Bryzgalov.

Starter

Afgelopen seizoen leidde Nabokov de Islanders naar hun eerste stek in de play-offs in meer dan een half decennium. In die play-offs keepte hij tegen de Pittsburgh Penguins enkele uitstekende duel en wilde de Rus eerder nog niets weten van een nieuwe deal, na het uitkopen van DiPietro en goed nieuws over de toekomst van de club gaat hij akkoord met een schappelijk contract van $3.25 miljoen voor één jaar.

Emery was afgelopen seizoen back-up bij de Chicago Blackhawks, al speelde hij vooral in het begin van het seizoen relatief vaak. Corey Crawford werd uiteindelijk wel de onbetwiste starter voor de kersverse kampioen en dus miste Emery de kans om in Chicago te knokken voor een plek als nummer één. Die kans krijgt hij wel bij de Flyers, waar vooralsnog alleen Steve Mason als doelman op de loonlijst stond en Emery $1.65 miljoen zal krijgen voor dat ene seizoen. De heren Mason en Emery zullen na de zomer in training camp bepalen wie de starter wordt in Philadelphia.

Back-up

Ook de Edmonton Oilers haalden een goalie. Zij tekenden Jason LaBarbera voor één jaar. LaBarbera zal in eerste instantie als back-up worden aangetrokken voor Devan Dubnyk, tenzij deze alsnog wordt vervangen door meer zekere starter. Edmonton liep afgelopen week nipt Cory Schneider mis, die uiteindelijk door de New Jersey Devils werd aangetrokken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen