NBA Update: Evans een Pelican, Vasquez een King

Door

Los Angeles Lakers v Sacramento Kings

Voormalig Rookie Of The Year (2010) Tyreke Evans verkast van Sacramento naar New Orleans. Evans is onderdeel van een zogeheten three-team-deal. Zelf vertrekt hij dus naar de Pelicans, pointguard Greivis Vasquez bewandelt de omgekeerde route en center Robin Lopez verruilt New Orleans voor de Portland Trailblazers. De Trailblazers geven op hun beurt een tweetal toekomstige draftpicks aan de Sacramento Kings. Evans speelde bij de Kings de laatste tijd steeds vaker small forward en zal dat bij de Pelicans naar verwachting nog meer gaan doen.

Minnesota Timberwolves v New Orleans Hornets

De Pelicans geven daar wel één van de revelaties van vorig seizoen voor op. Pointguard Greivis Vasquez beleefde een breakthrough seizoen met gemiddeldes van 13.9 punten en negen assists. De geboren Venezuelaan zal nu bij Sacramento de aanval gaan leiden.

Pelicans zitten niet stil

Nieuwe naam, nieuw roster moeten ze bij de New Orleans Pelicans gedacht hebben. Het begon allemaal tijdens de draft van zo’n twee weken geleden. Met pick #6 selecteerden de Pelicans Nerlens Noel. Van de lange springveer werd verwacht dat hij al eerder een team toegewezen zou krijgen, maar zijn huidige en ernstige blessure zorgde ervoor dat het talent zakte naar plek zes. Ook New Orleans leek het niet aan te durven met Noel en ruilde hem voor Jrue Holiday van de Philadelphia 76ers. Met die trade werd het aantal goede guards eigenlijk te veel en was het wachten op een move van New Orleans. Die move komt dus met het aantrekken van Evans, vanuit de basis eigenlijk ook een guard. Hij zal samen gaan spelen met Holiday en shooting guard Eric Gordon. En dan te bedenken dat de #1 draftpick van vorig jaar, Anthony Davis, daar ook rondloopt en alleen maar beter wordt. De Pelicans kunnen aankomend seizoen met een goed gevoel tegemoet zien en wie weet zijn ze nog niet eens uitgewinkeld.

Overig nieuws

Utah Jazz v Charlotte Bobcats* ‘Big’ Al Jefferson tekent bij de Charlotte Bobcats. De free agent center van de Utah Jazz noteert carrièregemiddeldes van 16.4 punten, negen rebounds en 1.5 assists. Jefferson moet, samen met #4 draftpick Cody Zeller, het lange mannen-duo gaan vormen bij Charlotte.

* Sixth Man Of The Year van het afgelopen seizoen J.R. Smith tekent een nieuw contract bij de New York Knicks, dat meldt zijn agent Leon Rose. Of dat betekent dat Smith ook daadwerkelijk aankomend seizoen bij New York speelt, is maar de vraag. Op deze manier kunnen de Knicks hem namelijk gebruiken in een trade.

* Naast Dwight Howard hebben ze bij de Lakers nog meer free agents. Earl Clark bijvoorbeeld. Eén van de weinige (en kleine) vlaggetjes op de stronthoop dat het Lakers-team afgelopen seizoen was, kiest eieren voor zijn geld en tekent bij de Cleveland Cavaliers. Clark gaat de Cavs geen kampioen maken, maar noteerde afgelopen seizoen wel persoonlijke records met gemiddeldes van 7.3 punten en 5.5 rebounds.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen