NBA Recap (120): Lin leidt Knicks naar vijfde zege op rij

NBA Recap, een rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 120.

Chicago Bulls at Toronto Raptors 94-82

Lang leken de Raptors in staat om te stunten tegen de Bulls. Tot in het vierde kwart had Toronto de leiding, maar raakte die met nog zes minuten te gaan definitief kwijt. In de laatste periode scoorden de Raptors slechts dertien punten en de Bulls profiteerden optimaal door de overwinning naar zich toe te trekken. Luol Deng was goed voor 17 punten en CJ Watson voegde er nog eens 15 aan toe. De Bulls speelden dit seizoen vijftien wedstrijden zonder Rose en wisten er elf te winnen.

New York Knicks at Philadelphia 76ers 82-79

Jeremy Lin is de Linsanity al lang voorbij. Drie periodes lang leek hij de schlemiel van de avond te worden met slechts twee punten.  Maar in het vierde kwart scoorde hij zestien punten en leidde de Knicks in een wedstrijd van bedroevend niveau (Knicks raakt 37 procent van schoten, 76ers 39 procnet) naar de vijfde opeenvolgende overwinning. En het waren wederom de defensieve prestaties die het mogelijk maakten om de zege te pakken. Onder de nieuwe coach Mike Woodson zijn de Knicks nog steeds ongeslagen.

Phoenix Suns at Orlando Magic 93-103

Het duo Ryan Anderson en Dwight Howard was niet te stoppen voor de Suns. Anderson raakte zeven van zijn twaalf driepunters en scoorde in totaal 29 punten. Howard noteerde 28 punten en pakte ook nog eens zestien rebounds. Het hele duel keken de Suns tegen een achterstand aan en waren niet in staat om echt een run te maken op de overwinning. Jared Dudley was topscorer bij Phoenix met 17 punten.

Washington Wizards at New Jersey Nets 108-89

De Nets keken in eigen huis al tegen een achterstand aan toen halverwege het derde kwart zowel sterspeler Deron Williams als coach Avery Johnson met twee technische fouten het veld konden verlaten. Dat was de doodsteek voor New Jersey dat nooit meer echt aanspraak op de zege kon maken. Dat was mede te danken door het sterke optreden van de debuterende Nene, overgekomen van de Nuggets. De center was goed voor 22 punten en 10 rebounds. Jamal Crawford noteerde 23 punten voor de Wizards.

Cleveland Cavaliers at Atlanta Hawks 102-103 OT

Cleveland had de wedstrijd in de zak, totdat Anthony Parker bij een 91-88 stand voor de Cavs dacht dat hij Joe Johnson wel kon laten lopen voor een open look vanaf de driepuntslijn. Dat kon dus niet en Johnson trok de stand gelijk en in de verlenging kwamen de Cavaliers tekort. Wederom met dank aan Johnson, die met 18 seconden op de klok de gamewinner binnenschoot. Kyrie Irving, goed voor 29 punten, 9 rebounds en 9 assists, miste de kan op de zege en Alonzo Gee kon de tip-in in de buzzer niet benutten. Josh Smith speelde weergaloos voor de Hawks met 32 punten, 17 rebounds en 5 assists. Johnson maakte 22 punten.