Paul George tovert Pacers langs Wizards

BannerPlayoffs

De Indiana Pacers hebben op bezoek bij de Washington Wizards de voorsprong uitgebreid naar 3-1 en zijn nog een enkele overwinning verwijderd van de Eastern Conference Finals. Sterspeler Paul George was de grote man in het Verizon Center. Met 39 punten en twaalf rebounds liet hij zien wat voor groot talent hij is.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat de Pacers gingen winnen. De eerste helft domineerde de thuisploeg en het kwam al snel op grote voorsprong. De Wizards speelden hun eigen spelletjes, wat kortweg inhoudt dat er veel gerend wordt en er met hoog tempo wordt gespeeld. Het resulteerde in veel balverlies bij de Pacers, waaruit voor rust maar liefst achttien punten uit voortkwamen. Bij rust stond de thuisploeg maar liefst zeventien voor.

852555931

George kwam echter vastbesloten de kleedkamer uit en voerde de druk snel op. De Most Improved Player van vorig seizoen kreeg veel ruimte en legde maar liefst tien keer aan vanachter de driepuntlijn. Daarvan vielen zeven ballen door het netje. Ook Roy Hibbert ging zich in het tweede bedrijf nadrukkelijk bemoeien met de aanval, waardoor hij in totaal tot zeventien punten kwam.  George en Hibbert scoorden samen achttien van de laatste negentien punten voor de Pacers.

qw8vyrB

Het slot was een echte nagelbijter. De Wizards keken tegen een achterstand van drie punten aan toen een vrijstaande John Wall in de hoek de bal kreeg toegespeeld. De point guard miste vertrouwen in zijn schot en weigerde het driepuntschot te nemen, waardoor hij de bal doorgaf aan Bradley Beal. De jonge shooting guard miste, maar na zenuwachtig geklungel van Lance Stephenson kreeg de ploeg nog een kans met nog zes seconden op de klok. De inworp van Trevor Ariza zorgde echter voor een anti-climax, want er werd geen schotpoging meer gedaan.