Irving op bezoek in MSG, vijfde triple-double op rij voor Westbrook

1 JANUARI

CELTICS BOEKEN EENVOUDIGE ZEGE TEGEN KNICKS

Kyrie Irving en de Boston Celtics hebben in de uitwedstrijd tegen de New York Knicks een eenvoudige zege geboekt. In een wedstrijd die vooral in het teken stond van de toekomst van Irving wonnen de Celtics ruim: 113-99.

De New York Knicks waren de afgelopen dagen volop in het nieuws rondom de trade van Kristaps Porzingis, waar de Knicks vooral veel cap space aan hebben over gehouden. Met die cap space willen de Knicks grote spelers als Kevin Durant, Kawhi Leonard en vooral Kyrie Irving naar Madison Square Garden halen. Doordat de fans van de Knicks vooral probeerden om Irving over te halen om naar de Knicks te komen, leek de wedstrijd meer een bijzaak. Al met al bleek dit ook het geval te zijn.

De wedstrijd zelf was namelijk niet heel enerverend. Boston had wat moeite om in het begin van de wedstrijd in het juiste ritme te komen, maar na het tweede kwart kwam de zege van de Celtics niet meer in gevaar. Irving had uiteindelijk 23 punten, tien rebounds en zes assists. Daarnaast speelde Marcus Morris ook een goede wedstrijd met 18 punten en vijf rebounds. Bij de Knicks was Damyean Dotson de uitblinker. De guard scoorde 22 punten in slechts 16 schotpogingen.

WESTBROOK EN GEORGE BLIJVEN IMPONEREN

Er is momenteel geen enkel woord te bedenken dat aansluit bij de prestaties van Russell Westbrook en Paul George. Op bezoek bij de Miami Heat was Westbrook goed voor zijn vijfde triple-double op rij en schoot George tien driepunters raak. De Thunder wonnen dankzij hun supersterren ruim: 118-102.

De Thunder had bijna de gehele wedstrijd onder controle. Westbrook had bij rust pas vijf punten, maar met negen rebounds en 12 assists was de point guard eenvoudig op weg naar zijn triple-double. Het derde kwart was dan ook logischerwijs het moment dat Westbrook zijn triple-double binnenhaalde. Paul George was de hele wedstrijd uitstekend bezig. Hij verdeelde zijn punten per kwart netjes: 16 in het openingskwart, 10, 4 en 13 in de drie andere periodes. Tevens schoot George tien driepunters raak. Dit is zowel voor de All-Star small forward als voor een speler van de Thunder een nieuw record.

Westbrook eindigde uiteindelijk met 14 punten, 12 rebounds en 14 assists. George scoorde 43 punten, pakte zeven rebounds en gaf vijf assists. Voor Oklahoma is dit nu de zevende overwinning op rij en staan ze met 33 zeges op de derde plek in het Westen. Het seizoen voor de Miami Heat is iets lastiger. Met 24 overwinningen uit vijftig wedstrijden staan ze op de achtste plaats in het Oosten.