Alfredsson verlaat Ottawa voor nieuwe rivaal

Door

Ottawa Senators v Montreal Canadiens - Game Two

Het was al bekend dat Daniel Alfredsson er een jaartje aan vast zou plakken in de NHL, maar verwacht werd dat hij dat zou doen bij zijn Ottawa Senators. Alfredsson speelde zijn 1178 duels in de NHL vooralsnog allemaal voor de Senators, maar verkiest op 40-jarige leeftijd alsnog de overstap te maken naar een andere ploeg.

De Detroit Red Wings – vanaf komend seizoen divisierivaal van de Senators – hebben de Zweed voor de duur van één seizoen vastgelegd. Alfredsson gaat in dat seizoen $5,5 miljoen verdienen.

In 1992 traden de Ottawa Senators toe tot de NHL om twee seizoenen later Daniel Alfredsson als 133ste overall te draften. Na een extra jaar in Zweden bij de Frölunda Indians speelde Alfredsson in het seizoen 1995-1996 reeds in alle duels van de Senators. In 1999 werd de Zweed aanvoerder en die positie stond hij tot het eind van dit seizoen niet af. Voor zijn recente leiderschap won hij afgelopen maand nog de Mark Messier Leadership Award.

Een Stanley Cup won hij met de Senators echter nog niet, al reikte zijn team in 2007 tot de Stanley Cup Finals. Hierin werd met 4-1 verloren van de Anaheim Ducks. Na 426 goals en 682 assists namens de Senators gaat Alfredsson de ploeg nu dan toch verlaten. In Detroit zal Alfredsson de nodige landgenoten gaan vergezellen. Hij wordt de zevende Zweed op het roster van de Red Wings.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen