NHL Recaps: Daniel Sprong wint met Pittsburgh bij Colorado

Een bescheiden programma vannacht in de NHL met ‘slechts’ vier duels. Het werd de nacht dat dat Daniel Sprong terugkeerde in de line-up van de Pittsburgh Penguins en we konden genieten van een Original Six Battle tussen Montreal Canadiens en Boston Bruins. Dat en meer wordt belicht door Ed Versteeve.

Colorado Avalanche – Pittsburgh Penguins

IMG_20151210_065134

Na trieste afscheid van Pascal Dupuis bij Pittsburgh keerde Daniel Sprong vannacht na een kleine maand terug in de line-up van coach Johnston. Hij ging vannacht op bezoek bij Colorado Avalanche met de Penguins

Colorado nam een 2-1 voorsprong in de eerste periode en die score stond ook na twee perioden op het bord. In het laatste deel scoorde Pittsburgh drie goals in amper drie minuten en nam het met een 4-2 zege de punten mee naar huis. Daniel Sprong kwam zes minuten in actie en noteerde daarin geen schoten en een -1 rating.

Montreal Canadiens – Boston Bruins

IMG_20151210_064651

Een Atlantic Division rivalry en Original Six Battle. Dat is wat het affiche Montreal Canadiens vs Boston Bruins met zich meebrengt. De Canadiens leiden de Atlantic, terwijl Boston op een vierde plek te vinden is.

Paul Byron zette de Habs vroeg op een 1-0 voorsprong en kon ondanks een overwicht geen treffer meer noteren. In de derde periode sloeg Boston drie keer toe in een tijdsbestek van vijf minuten. Montreal zette nog aan, maar tevergeefs; de punten gingen mee met Boston middels een 3-1 overwinning.

Vancouver Canucks – New York Rangers

IMG_20151210_065159

De New York Rangers zitten in een lastige fase. Na een ijzersterke start laat de ploeg steeds meer punten liggen. Vancouver Canucks moet alle zeilen bijzetten om zich te handhaven op wen playoff plek in de Pacific Division.

In de eerste 40 minuten was het duel rommelig te noemen en werd duidelijk dat bij beide teams de angst regeerde om vooral niet te verliezen. In het slotakkoord vielen dan eindelijk goals te noteren. Vancouver nam een voorsprong die door New York via een penalty shot ongedaan werd gemaakt. 30 seconden na de gelijkmaker besliste Daniel Sedin het duel in het voordeel van de Canucks. Een kostbare zege die de Canadezen weer op wen playoff plek zet.

Edmonton Oilers – San Jose Sharks

IMG_20151210_064749

Rode lantaarn drager. Het is een term die de laatste seizoenen bij Edmonton Oilers paste. Dit seizoen moest dan de weg naar boven worden ingezet, maar vooralsnog is dat niet het geval. San Jose schoot uit de startblokken maar is inmiddels flink weggezakt. Het verschil tussen beide teams is slechts vijf punten.

Edmonton nam een 1-0 voorsprong en een 2-1 voorsprong, voordat San Jose binnen anderhalve minuut door twee goals de leiding nam. Toch kwam Edmonton weer langszij en zo gingen de ploegen met 3-3 overtime in. Daar besliste Taylor Hall het duel in het voordeel van Edmonton en verloren de Sharks voor de vijfde keer op rij.