Henry grote favoriet voor Heisman Trophy

Door

2013 Heisman Trophy Presentation - Press Conference

Op maandag 7 december zijn de namen van de genomineerden voor de prestigieuze Heisman Trophy bekend gemaakt. Derrick Henry, Christian McCaffrey en Deshaun Watson zagen hun inspanningen beloond met een nominatie voor beste college footballspeler van het jaar. Wij stellen de genomineerden even voor.

Touchdownmachine
Derrick Henry is een junior running back van de Alabama Crimson Tide. Hij is een beest en een ware touchdownmachine. Hij vond dit seizoen maar liefst 23 keer de endzone. Tel daarbij op zijn 1.986 rushing yards en je krijgt een behoorlijk idee waarom hij genomineerd is. Henry is de grote favoriet om de Heisman Trophy te winnen en hij is de volgende in een indrukwekkende rij van Alabama running backs die de laatste jaren de NFL bestormd hebben.

Alleskunner
Christian McCaffrey is een sophomore alleskunner van de Stanford Cardinal. Hoewel hij vooral running back speelt, is het zijn veelzijdigheid die voor zijn nominatie gezorgd heeft. Hij brak dit jaar het 27-jaar oude record voor all-purpose yards van Barry Sanders (wiens zoon een teamgenoot is van McCaffrey), door in totaal 3.496 yards bijeen te sprokkelen. McCaffrey is ontzettend vlug en heeft het vermogen om een tegenstander op een vierkante meter dol te draaien.

Field General
Deshaun Watson is de sophomore quarterback die de Clemson Tigers dit jaar naar een ongeslagen seizoen leidde. Bij aanvang van het seizoen bestond er nog enige twijfel over de status van Watson, nadat hij een groot deel van zijn freshman seizoen met een knieblessure langs de kant stond. Critici vroegen zich af of hij snelheid had verloren en plaatsten vraagtekens bij zijn vermogen om fit te blijven. 3.512 passing yards en 887 rushing yards later zijn deze vragen beantwoord. Watson is een ware field general met veel verantwoordelijkheden pre-snap. Hij blijft een passer als hij uit de pocket ontsnapt, maar heeft het vermogen om zelf iets uit niets te creëren.

De Heisman winnaar zal bekend gemaakt worden tijdens de Heisman-ceremonie op zaterdag 12 december. Hoewel de laatste jaren is gebleken dat het winnen van de Heisman niets zegt over de waarde van een speler op NFL-niveau, zal het toch interessant zijn om in de gaten te houden wie de Heisman Trophy mee naar huis mag nemen.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Wouter 7 jaar ago

    Een collega op mijn werk komt van Clemson Universty.
    Hij heeft het al weken over niets anders dan being nr. 1 en een eventuele Heisman Trophy.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen