Bulls geven Heat van katoen in Game 1

Door

De eerste klap is een daalder waard, en die zit diep in de zakken van de Chicago Bulls. In een meer dan indrukwekkende tweede helft, waarin het de Miami Heat niet meer dan 34 punten gunde, werd Game 1 al reboundend, knokkend en driepunters scorend binnen gehaald: 103-82.

Miami’s gameplan was snel duidelijk: doubleteam Derrick Rose in the pick and roll. Het pakte redelijk uit (Rose scoorde ‘slechts’ 12 puntjes voor de rust, en leverde de bal vier keer in bij een tegenstander), maar daar stond tegenover dat Chicago’s Bigs Carlos Boozer en Joakim Noah de borden domineerden.

En behalve het feit dat de Heat de Bulls teveel tweede kansen gunden, bleek de Chicago-bank sterker dan die van Miami. Vooral Taj Gibson (prachtige poster over Dwyane Wade) liet zich gelden. En hoewel Erik Spoelstra er dus (deels) in was geslaagd om Rose te neutraliseren, terwijl Chris Bosh met 17 punten zijn criticasters de mond snoerde, stond er bij rust een gelijke stand (48-48) op het bord.

Na de rust schakelden de mannen van coach Tom Thibodeau echter een tandje bij. De defense werd aangescherpt, de Heat werd geen gemakkelijke baskets meer gegund, de rebound-battle werd gewonnen, terwijl Taj Gibson een ware show opvoerde. Niet louter qua punten (9) en rebounds (7), maar vooral via enkele fenomenale dunks.

Meest opvallend stats: Chicago pakte 19 aanvallende rebounds tegenover Miami 6, terwijl de Bulls-bank die van de Heat versloeg met 28-15. Oh, en de thuisploeg hield de gasten in de tweede helft op 34 punten, terwijl het er zelf in die periode 55 (onder meer dankzij tien driepunters) maakte.

Voeg daarbij dat Rose, ondanks een constante doubleteam, tot 28 punten kwam. Miami’s Big Two liet het echter afweten. Wade (18) verloor zoveel kracht met het schaduwen van Rose dat hij aan aanvallen nauwelijks meer toekwam, terwijl LeBron James (15) door Luol Deng uit de wedstrijd werd gehouden. Niettemin vond Deng nog genoeg ruimte om zelf voor 21 punten en 7 rebounds te zorgen.

Hoe hij dat ins hemelsnaam deed? ,,Ik deed niks”, aldus Deng, die met James al sinds high school robbertjes uitvecht. ,,LeBron had gewoon een off night. Hij is een fantastische speler, maar miste vanavond schoten die hij normaal gesproken maakt. Nee, dat was niet mijn verdienste.”

Gelukkig voor Miami-coach Erik Spoelstra vindt Game 2, dankzij Oprah, pas over twee dagen (woensdag) plaats, want hij heeft voldoende huiswerk. Aangezien de Chicago-bank een constante factor zal blijven (en steeds beter zal zijn dan die van Miami), zal hij een manier moeten vinden om de second shot opportunities van de Bulls tot een minimum te berperken.

Maar iedereen roept toch dat Chicago eerst en vooral Derrick Rose is? ,,Dat interesseert ons niks”, aldus Deng. ,,Als je wilt winnen, moet je geloven dat je de beste bent. En in onze kleedkamer, gelooft iedereen in elkaar.”

Zie hier de samenvatting tussen de Heat en de Bulls.

Foto: yahoo.com

 

2 Reacties
 1. l3nt 12 jaar ago

  Gelukkig voor Miami-coach Erik Spoelstra vindt Game 2, dankzij Oprah, pas over twee dagen (woensdag) plaats, want hij heeft voldoende huiswerk.

  Hoezo ‘dankzij Oprah’?

 2. Sport Amerika 12 jaar ago

  Beste Bert,

  Vanwege dit bericht:

  ‘Oprah vervroegt Bulls-Heat Game 1’

  http://www.sportamerika.nl/uitgelicht/oprah-vervroegt-bulls-heat-game-1/

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen