NBA Recap (69): Ervaring Mavericks beter dan jeugd Clippers

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 69.

Philadelphia 76’ers at Charlotte Bobcats 98 – 89

De Sixers blijven het erg goed doen. In Charlotte pakten ze al hun 20ste overwinning van het seizoen, ondanks een mindere partij. Philly startte sterk met een goed eerste quarter (28-17) en hun gekende patroon: efficiënt scoren en sterk verdedigen. Maar quarter twee (27-28) en vooral drie (16-22) waren voor de Bobcats. Vooral Kemba Walker, 21 punten en 5 assists, en Corey Maggette, 22 punten, hadden een goede dag. Maar door een goed vierde quarter (27-22) konden de Sixers toch de overwinning in de wacht slepen, ondanks slechts 3 punten van Andre Iguodala. Vooral de balans van het team viel wederom op want vier spelers scoorden in de dubbele punten. Daarnaast waren de Sixers weer vreselijk efficiënt met amper 7 balverliezen.

Minnesota Timberwolves at Orlando Magic 89 – 102

De twee beste rebounders in de NBA stonden lijnrecht tegenover elkaar in Orlando. Maar al na enkele minuten was het duidelijk dat de Wolves weinig aanspraak konden maken op de overwinning. Ze maakten dan wel de eerste korf maar een grotere voorsprong dan toen (2-0) konden ze niet bij elkaar spelen. De Magic bouwden gestaag hun voorsprong uit en leidden met een maximum van 20 punten, ondanks slechts 11 punten en 7 rebounds voor Dwight Howard. Maar daarnaast scoorden vijf andere Magic-spelers in de dubbele punten zodat de 19 punten en 15 rebounds van Kevin Love ongedaan gemaakt werden.

Miami Heat at Milwaukee Bucks 114- 96

Eindelijk konden de Heat eens winnen van de Bucks. Na twee nederlagen tegen het team van Brandon Jennings pakte Miami nu vrij eenvoudig de winst. LeBron James was de grote man met 35 punten en 8 rebounds, en Dwayne Wade had 22 punten. Het zag er echter aanvankelijk weer niet goed want de Bucks speelden een sterk eerste quarter (27-30) waarin ze zelfs tot 8 punten voorsprong namen. Maar dan nam James de wedstrijd in handen en de Heat bouwden zelf een voorsprong uit van maximaal 24 punten. Het vierde quarter was een formaliteit. Bij de Bucks was Carlos Delfino wel goed voor 24 punten maar de Bucks konden hun ‘defense’, ze hadden de Heat tot gemiddeld 89 punten gehouden in hun vorige wedstrijden, deze keer niet uitspelen.

Utah Jazz at New Orleans Hornets 80 – 86

Overwinning vijf is binnen voor de Hornets en hoe! Door de afwezigheid van Eric Gordon, Jarret Jack, Carl Landry, Jason Smith én Emeka Okafor speelden de Hornets werkelijk met hun B-team. Maar ze speelden alsof hun leven ervan af hing. Chris Kaman had een van zijn beste dagen en was goed voor 27 punten en 13 rebounds. Maar nog vier andere Hornets scoorden in de dubbele punten en Greivis Vasquez had 10 assists. Bij de Jazz lukte erg weinig. Ze hadden liefst 20 balverliezen, maakten slechts 41% van hun schoten en 69% van hun vrijworpen. De Jazz zijn normaal het team dat wedstrijden wint door ‘teamplay’ maar deze keer werden ze hierin overtroffen. Al Jefferson was bij hen de beste man met 14 punten en 12 rebounds.

LA Clippers at Dallas Mavericks 92 – 96

Het oude Dallas leerde de jonge Clippers een lesje en dus won ervaring het van ‘showtime’ (oeps, sorry Lakers). De Mavericks kwamen erg sterk uit de kleedkamers en waren gedurende de hele eerste helft gewoon beter. Na het eerste quarter leidden ze dan ook met 19-27 en bij de rust behielden ze deze voorsprong van 8 punten (47-55). Na de rust kwamen de Clippers echter terug en de wedstrijd ging op en neer. De stand aan het einde van het derde quarter was dan ook niet verrassend ‘close’ (76-74). De Clippers pakten even een voorsprong van 4 punten maar vanaf dan was het tijd voor Dirk Nowitzki om zijn talenten te laten zien. De Duitser maakte 10 punten in de laatste zes minuten en gaf zijn Mavericks een verdiende overwinning. Hij eindigde de wedstrijd met 22 punten maar topscorer was Caron Butler met 23 punten.

Phoenix Suns at Golden State Warriors 96 – 102

De Warriors blijven winnen want ze pakten tegen de Suns al hun derde overwinning op een rij. Dat is voor de Warriors niet vanzelfsprekend want ze hadden hun laatste zeven wedstrijden tegen de Suns verloren. Het leek er ook niet op dat ze dit keer wel zouden kunnen zegevieren want in het eerste quarter keken ze al snel tegen een achterstand van 10 punten aan. Maar vooral onder impuls van een sterke David Lee kwamen de Warriors helemaal terug. Ze speelden een erg sterke tweede helft waarin ze 59 punten maakten en konden zo eindelijk nog eens winnen van de rivalen uit Phoenix. Lee was goed voor 28 punten en 12 rebounds. Bij de Suns was Marcin Gortat de beste met 25 punten en ook 12 rebounds.