Lucky Len: Wedden op de Handicap – Week 2

Door

Goedemiddag en welkom bij de aller-allernieuwste rubriek op SportAmerika.nl: Lucky Len! Bij Lucky Len loopt uw presentator Lennart Beishuizen met u mee langs de Football-velden en geeft hij zijn advies waar vanavond wel en waar vanavond niet op te wedden. Houdt u van een gecalculeerd gokje? U bent hier bij het juiste adres!

Dames en heren, wij laten u niet langer in spanning afwachten! Hier is Lennarts Luck van WEEK 2.

Mea Culpa. Vorige week maakte Lucky Len geen goed debuut door. Van de vijftien weddenschappen (dertien in het artikel van vorige week, twee maandag op Twitter) had ik er vijf goed, wat mijn record na week 1 op 5-10 zet, niet de 8-7 waar ik minstens op hoopte. I put my money where my mouth is, dus ook financieel heb ik het niet goed gedaan vorige week.

Voordat ik de weddenschappen van week 2 doorneem, wil ik het eerst even hebben over de fouten die ik vorige week maakte. Dit is een rubriek waarin ik openlijk laat weten op welke teams ik wed elke week. Ik zal mijzelf op de borst kloppen als ik een goede week heb, maar ik vind dat ik het de lezers ook verschuldigd ben dat ik toegeef waar ik een fout heb gemaakt.

Soms lopen dingen raar en soms heb je spijt van weddenschappen. Het is het aard van het beestje dat je zelfs met de beste analyse en voorbereiding iets fout kan hebben. Zo voorspelde ik vorige week een slechte wedstrijd van Brandon Weeden en dacht ik dat Michael Vick (foto) een hele wedstrijd ging spelen in Cleveland. Ik had gelijk. Toch haalden de Eagles de spread niet, omdat ze speelden als een natte krant. Dat kan gebeuren en dat neem ik mijzelf niet kwalijk.

Maar met twee weddenschappen zit ik in mijn maag. Ik heb de Atlanta Falcons ontzettend onderschat. Waarom? Geen idee. Matt Ryan heeft wel vaker in de pre-season laten zien dat hij een hele goede quarterback is, om vervolgens in het regular season minder te passen en meer op het rennen te concentreren. Maar met nieuwe offensive coordinator Dirk Koetter was het wel duidelijk dat het alle ballen op Roddy White en zeker Julio Jones zou zijn. Dat, plus de afwezigheid van een aantal sleutelspelers bij de Kansas City Chiefs had bij mij een belletje moeten doen rinkelen: Falcons -1. Ik koos echter voor de Chiefs. My bad.

De andere voorspelling waar ik niet blij mee was, was Lions – Rams. Ik zei dat de Rams beter waren geworden, dat ik benieuwd was naar Sam Bradford (omdat ik blij was met zijn pre-season) en dacht dat de Lions rijp waren voor wat regressie met hun één-dimensionale offense van Matthew Stafford naar Megatron. En wat deed deze suffert? Lions -9.

Als ik de twee bovenstaande weddenschappen goed had voorspeld, was ik spekkoper geweest in een week vol rare uitslagen. Nogmaals: over de weddenschappen van de andere wedstrijden ben ik tevreden, ook over Bills +2,5 tegen de Jets. Over de resultaten ben ik wat minder tevreden, maar dat hoort bij het spelletje.

Ok, nu dan de weddenschappen van Week 2!

Kansas City Chiefs (+3) @ Buffalo Bills (-3)
De Bills waren vorige week dramatisch. Ryan Fitzpatrick gooide pick na pick en dacht ook nog eens dat het slim was om Revis Island te testen. Fred Jackson speelt niet deze week, maar C.J. Spiller is een meer dan capabele running back. De Chiefs zijn nog steeds mijn favorieten voor de AFC West (al kloppen de Broncos hard op de deur) en ze hebben weer wat spelers terug. Jamaal Charles zag er goed uit. Totdat de Bills defense en Fitzpatrick laten zien dat iets kunnen, kies ik in principe tegen de Bills. Chiefs (+3)

New Orleans Saints (-2,5) @ Carolina Panthers (+2,5)
Door alle complimenten die RGIII vorige week kreeg na de overwinning van de Redskins tegen de Saints werd er weinig over de Saints gesproken. Ze zagen er niet goed uit. De defense lijkt één van de zwakste in de league te zijn en Drew Brees was niet de Drew Brees van vorig seizoen. Toegegeven, het was maar één wedstrijd en ik houd er niet van om meteen conclusies te trekken. Ik pak hier daarom de Saints, mede omdat de Panthers ook niet indrukwekkend waren vorige week. Saints (-2,5)

Benjarvus Green-EllisCleveland Browns (+7) @ Cincinnati Bengals (-7)
De derde matchup tussen twee teams die vorige week verloren hebben. De Browns zagen er vorige week echt niet uit. In een bijna niet aan te gluren wedstrijd tegen de Eagles wisten ze offensief niets klaar te spelen en was het meer dankzij Michael Vick dat er punten op het bord kwamen. Andy Dalton gaat niet de risico’s nemen die Vick nam en Benjarvus Green-Ellis (foto) zag eruit als een hele goede running back in vergelijking met zijn New England Patriots jaren (andere rol, ik weet het). Ik wil eerst offense zien van de Browns, voordat ik ze een beetje krediet geef. Bengals (-7)

Minnesota Vikings (-3) @ Indianapolis Colts (+3)
Hoewel de Vikings waarschijnlijk 0-6 gaan eindigen in de divisie, zie ik ze buiten de divisie wel wedstrijden winnen. Adrian Peterson is terug, dus dat is een plus. Ik was tevreden over het debuut van Andrew Luck, al was het niet altijd even goed. De Vikings defense is niet de Bears defense en aangezien de Colts thuis underdogs zijn, kies ik voor de mannen uit Indy. Colts (+3)

Houston Texans (-7) @ Jacksonville Jaguars (+7)
Vorige week hadden de Texans ruimte over tegen de Dolphins. De Jags zijn een stuk beter dan Miami, maar hebben genoeg vraagtekens. Adrian Foster en Andre Johnson waren aan en de defense ook. Dit is een beetje een toss-up, maar ik kies voor de Texans. (Texans -7)

Sebastian JanikowskiOakland Raiders (-1) @ Miami Dolphins (+1)
Ik ben er van overtuigd dat de Dolphins het in zich hebben dit seizoen 0-16 te eindigen. De Raiders hebben vanavond hopelijk wel een long snapper en dus moet er een overwinning met meer dan één punt verschil inzitten, toch? Bij een gelijkopgaande wedstrijd heb ik vertrouwen in Raiders’ kicker Sebastian Janikowski (foto). Want de Fins gaan de laatste twee minuten toch niet in met een voorsprong van meer dan drie punten. Raiders (-1)

Arizona Cardinals (+13,5) @ New England Patriots (-13,5)
Favorites much? Het moet even gemeld worden: de Patriots zijn bij de bookies samen met de San Francisco 49ers dè favorieten op de Super Bowl te winnen. De Pats zijn mijn favoriete team en bij Madden speel ik altijd met de Niners. Ik zou dus voor zo’n Super Bowl tekenen.

Nu deze wedstrijd. Hier hoef ik amper analyse op los te laten: de Pats zijn veruit favoriet om ontelbaar redenen. Maar 13,5 punten is wel heel gortig. De Cards hebben geen running offense waar ik bang van wordt en Kolb -> Fitzgerald moet toch te verdedigen zijn en tot veertien punten gehouden worden? In dat geval moeten de Pats 28 punten of meer scoren en dat gaat ze lukken, zolang Patrick Peterson maar met rust gelaten wordt. Patriots (-13,5)

Tampa Bay Buccaneers (+7) @ New York Giants (-7)
Waren de Cowboys nou zou goed, of de Giants zo slecht? Victor Cruz had butterhands in de Season Opener en mede daardoor werd de offense van de G-men uitgeschakeld. Dat gaat deze week niet gebeuren, want ik heb geloof in het talent van Cruuuuuuuuz. Tony Romo had het op z’n heupen elf dagen geleden en Josh Freeman zie ik niet in staat dat trucje over te doen. Geef mij de Giants thuis. Maar met zeven punten verschil? Eerst zien, dan geloven. Buccaneers (+7)

Joe FlaccoBaltimore Ravens (+1) @ Philadelphia Eagles (-1)
Ben ik Wacko for Flacco (foto)? Onze gunslingende snorremans (hij zou een ideale kandidaat zijn voor het logo van deze rubriek) gaf zijn visitekaartje af tegen de Bengals vorige week. En Michael Pick was ver-schrik-ke-lijk slecht vorige week. Man. De Ravens gaan dit winnen en weet je wat: Vick haalt het einde van de wedstrijd niet. Ravens (+1)

Dallas Cowboys (-3) @ Seattle Seahawks (+3)
I’m in a pickle. De Cowboys maakten indruk op mij vorige week. Wat gaat die gekke Kevin Ogletree doen? DeMarco Murray? Tony Romo? De Seattle Seahawks kregen alle kans om in Arizona de winst te pakken. De refs leken ook op de Hawks te hebben gewed, want die gratis time-out in de laatste minuten was een farce. Nu spelen ze thuis en dat is voor de Hawks een enorm voordeel. Het is typisch Cowboys om nu weer matig te spelen. En ik denk nog steeds dat Russell Wilson Offensive Rookie of the Year wordt. Seahawks (+3)

Washington Redskins (-3,5) @ St. Louis Rams (+3,5)
Hail to the Redskins! Iemand (weet niet meer wie, sorry) maakte op Twitter al de grap dat RGIII zijn naam moet veranderen in RG!!!. Hij was heel goed vorige week, maar ook de Rams maakten indruk. Ga ik weer tegen de Rams wedden, terwijl ik vertrouwen in ze heb? Ja, want ik ben koppig. Redskins (-3,5)

Eva LongoriaNew York Jets (+5) @ Pittsburgh Steelers (-5)
Twee teams die ik even niet kan peilen. De Jets hadden mij vorige week flabbergasted. No way dat Mark Sanchez legit is, al gaat iedereen die de lakens met Eva Longoria deelt met zelfvertrouwen naar zijn werk. Denk ik. Geen ervaring ofzo. Het is typisch Jets dat ze na een gala-voorstelling tegen de Bills nu gigantisch door het ijs zakken. Daar kun je bijna de klok op gelijk zetten. Dat doe ik dan ook maar. Steelers (-5)

Tennessee Titans (+6,5) @ San Diego Chargers (-6,5)
Omdat de Titans vorige week tegen de Patriots speelden heb ik ze goed kunnen bekijken. De Chargers speelden op Monday Night, dus ook die wedstrijd heb ik gezien. Conclusie: zo lang je een capabele long snapper hebt en niet tegen Tom Brady speelt ben je in een goede positie. Laat dat nou voor de Titans het geval zijn (voor elk team behalve de Cardinals geldt dit natuurlijk, maar laat mij even). Titans (+6,5)

Detroit Lions (+7) @ San Francisco 49ers (-7)
Hoe kun je na de galavoorstelling van vorige week nou nog tegen de Niners wedden? Als je Rodgers in check kunt houden, moet Stafford een eitje zijn. En nu spelen de Niners nog thuis ook. In de Niners D en special teams I trust. 49ers (-7)

Veel plezier bij Week 2! Morgen laat ik op Twitter mijn picks weten voor Broncos @ Falcons!

(Voor de spreads hebben we gebruik gemaakt van Unibet. Op andere websites kan de quotering en de spread iets afwijken, houd daar rekening mee! We moedigen gokken niet aan, maar het kan een extra dimensie geven aan de NFL-beleving. Mensen met een gokverslaving adviseren wij om professionele hulp te zoeken!)

Foto’s: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen