NFL Update: C.J. Wilson moet noodgedwongen stoppen met football

Door

CKtJ3JsWUAAOY5O.jpg-large

C.J. Wilson, Tampa Bay Buccaneers cornerback, gaat noodgedwongen met vervroegd pensioen. Het vuurwerkincident dat leidde tot de amputatie van een wijs- en middelvinger bij de 25-jarige speler, blijft dus niet zonder ernstige gevolgen voor zijn carrière. Tijdens het afsteken van vuurwerk – op dezelfde dag dat Jean Pierre-Paul eenzelfde ongeluk met vuurwerk had – ontplofte het ding in zijn hand.

Zijn agent, Joel Turner, kwam vrijdag met de mededeling dat Wilson ‘weg zou lopen’ van het spelen van football. Op dezelfde dag liet de Bucs-organisatie weten dat ze Wilson op de reserve/retired list geplaatst hadden. Mocht hij in de toekomst toch weer aan spelen toe kunnen komen, dan zijn de zij de eerste gegadigde om hem weer in dienst te mogen nemen.

Wilson werd vorig jaar door het team uit Tampa Bay gecontracteerd en hij verscheen de laatste twee wedstrijden van het seizoen binnen de lijnen. Daarvoor was hij actief voor de Chicago Bears, die hem als undrafted free agent een contract aanboden. Op NCAA-niveau kwam hij in actie voor North Carolina State.

Freeman weg bij Miami Dolphins

Veteraan quarterback Josh Freeman is weg bij de Miami Dolphins. De organisatie besloot om de speler te releasen, amper drie maanden nadat ze hem binnenboord gehaald hebben.

In 2014 was Freeman niet van de partij. Het jaar daarvoor was niet bepaald succesvol. De Tampa Bay Buccaneers besloten hem in dat jaar ook van de hand te doen. De Minnesota Vikings dachten nog wel iets aan Freeman te hebben, maar zijn debuut tegen New York Giants was verre van indrukwekkend. Bij diezelfde Giants fungeerde hij nog even als stand-in voor Eli Manning, toen die herstellende was van een enkelblessure.

Hoewel Freeman pas 27-jaar oud is, lijkt de NFL niet meer op hem te wachten. Enkele teams die wellicht niet tevreden zijn over genoeg diepte op de QB-positie zouden eventueel nog een beroep op hem kunnen doen. Of dat er daadwerkelijk van komt, valt echter te bezien. Ooit werd de first-round draft pick gezien als een belangrijke spil binnen de Buccaneers, maar tot succes is het vooralsnog niet gekomen.

Foto’s: Twitter

Ook leuk om te lezen