Bulls vezekeren zich van nummer 1 seed

Door

Met nog drie duels te gaan, hebben de Chicago Bulls zich al verzekerd van de nummer 1 seed in de Eastern Conference. Een eenvoudige zege bij de Cleveland Cavaliers (93-82) was daarvoor voldoende.

En dat was wat de Bulls wilden. Immers, behalve thuisvoordeel wilde de ploeg de Boston Celtics of de Miami Heat pas in een zo laat mogelijk stadium tegenkomen. Niet dat Chicago de Indiana Pacers zal onderschatten, om over de Orlando Magic maar te zwijgen. Afgezien van de laatste paar ontmoetingen, bleken Dwight Howard c.s. altijd een moeilijke matchup voor de Bulls.

Het duel van zaterdagavond tegen de Magic had een aardige graadmeter kunnen zijn, ware het niet dat Howard vanwege een schorsing niet van de partij zal zijn.

Van de Cavaliers had de ploeg van Tom Thibodeau in ieder geval weinig te duchten. Zelfs Derrick Rose kon de halve avond vrijaf nemen. Rose kwam niet verder dan elf punten (wel acht assists), zijn laagste aantal sinds halverwege december, maar het bleek ruim voldoende.

Dit keer was het Carlos Boozer (24 punten, 11 rebounds) die opstond, terwijl ook Luol Deng (10 punten), Joakim Noah (11), Ronnie Brewer (12) en Kyle Korver (10) de dubbele cijfers haalden.

De wil om te winnen was tegen de Cavs als vanouds, en van onderschatting was geen sprake. Iedere tegenstander, hoe slecht hun record ook is, wordt door de Bulls gerespecteerd.

,,Daardoor staan we waar we nu staan,” aldus Thibodeau. ,,En het is belangrijk dat we ons dat realiseren. Op het moment dat je terugblikt, of te ver vooruit kijkt, vergeet je wat je te doen staat. Je moet je focussen op de tegenstander van vandaag. Dat houdt nooit op. Dat is constant. Op die manier staat je altijd maar weer een nieuwe uitdaging te wachten.”

Wie dan ook mocht denken dat Thibodeau zijn spelers nu naar het einde laat freewheelen, heeft het mis. Ten eerste is de defensieve mastermind daar de man niet naar, terwijl de Bulls daarnaast nog een laatste missie hebben: de nummer 1 seed overall.

De Bulls (59-20) hebben nog maar een punt achterstand op de San Antonio Spurs (60-19), en zouden maar wat graag het thuisvoordeel tot en met de NBA-finals willen hebben. Zeker gezien het feit dat zowel Chicago als San Antonio (beide een record van 35-5) in eigen huis schier onverslaanbaar is.

En ja, Chicago heeft intussen zoveel zelfvertrouwen dat het denkt die finales te kunnen halen.

Derrick Rose: ,,Ik ben ervan overtuigd dat deze ploeg een elite-team kan worden. Aan het begin van dit seizoen heb ik al gezegd dat we er klaar voor waren. We zijn altijd nederig en positief gebleven. Wij willen Chicago terug op de basketball-kaart zetten.”

Zie hier de samenvatting tussen de Cavs en de Bulls.

Foto: cdn.bleacherreport.net

Ook leuk om te lezen