Dirk Nowitzki vervangt Anthony Davis in All-Star Game

Door

New Orleans Pelicans v Houston Rockets

Dirk Nowitzki komt dit jaar toch uit in de All-Star Game. De Duitser vervangt Anthony Davis, die last heeft van een schouderblessure.

Voor Nowitzki wordt het alweer de dertiende keer in zijn loopbaan dat hij uitkomt in de All-Star game. De power forward van de Dallas Mavericks noteert dit jaar gemiddeld 18,3 punten, 5,9 rebounds en twee assists per wedstrijd. Vannacht had hij nog vijftien punten, veertien rebounds, twee assists en twee steals tegen de Utah Jazz (87-82 winst).

De Duitser werd afgelopen maand de topscorer aller tijden onder spelers van buiten de Verenigde Staten in de NBA. Hij passeerde Moses Malone en staat nu zevende op de topscorerslijst.

Davis
Davis liep de blessure zaterdagavond op in de wedstrijd tegen de Chicago Bulls. Vervolgens miste de power forward van de New Orleans Pelicans op maandag de wedstrijd tegen de Utah Jazz (100-96 verlies). Ook gisteren was hij er tegen de Indiana Pacers (106-93 verlies) niet bij.

Hoe ernstig de blessure is, is op dit moment nog onduidelijk. De Pelicans staan op de tiende plaats in de Western Conference. De achterstand op de nummer acht, de Phoenix Suns, bedraagt maar anderhalve wedstrijd. Davis kwam vannacht met de volgende verklaring.

“After careful thought and consideration, I’ve decided I will not be participating in this year’s NBA All-Star competitions.  I want to thank the fans for voting me into the All-Star game and I am sorry I will not be able to play. 

While I’m disappointed that I won’t be able to compete this weekend, I’m still very excited about the opportunity to be a part of the All-Star events in New York and celebrate our game with some of the NBA’s greatest figures.

“More than anything, I am anxious to get healthy and back on the court with my teammates after the All-Star break.”

De power forward is na Blake Griffin en Kobe Bryant alweer de derde speler uit de Western Conference, die af moet zeggen vanwege een blessure.

All-Star Game
De All-Star Game wordt zondagnacht gespeeld. Om 2:00 Nederlandse tijd nemen de Western en Eastern Conference het tegen elkaar op in Madison Square Garden in New York City.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen