Ramirez zet per direct punt achter carrière

Door

Manny Ramirez, die de afgelopen dagen al niet in actie kwam voor de Tampa Bay Rays vanwege ‘personal issues’, heeft vrijdagavond bekend gemaakt te zullen stoppen met honkbal. Hij maakte dit vanavond bekend nadat hij opnieuw in problemen kwam met een drugtest.

In 2009 miste hij al eens 50 wedstrijden vanwege een schorsing voor dopinggebruik en bij een nieuwe constatering van doping zou hij voor 100 wedstrijden geschorst worden. Volgens Buster Olney van ESPN vond de nieuwe test 10 dagen geleden plaats en zou Manny in plaats van een schorsing van 100 wedstrijden ervoor hebben gekozen om te stoppen met honkbal.

Ramirez was in het ‘steroids-tijdperk’ een van de beste slagmensen in de Major League. Hij kwam in zijn carriere uit voor de Cleveland Indians, de Boston Red Sox, de Los Angeles Dodgers, de Chicago White Sox en de Tampa Bay Rays.

Voor dit laatste team tekende hij afgelopen winter samen met zijn vriend Johnny Damon, met wie hij eerder in Boston al teamgenoten was, een eenjarig contract. Hij wilde nog een keer laten zien wat hij kon en heeft de hele winter hard getraind om weer op zijn oude niveau terug te keren.

Het heeft er nu alle schijn van dat hij in de zoektocht naar zijn oude vorm opnieuw in de pot met de verboden middelen heeft gegrepen, maar het is nog niet precies duidelijk wat precies het geval is rondom de reden voor de nieuwe schorsing.

Ramirez, die dit seizoen aan slag met 1-17 en 1 RBI begon, heeft een career batting average van .312 met 555 home runs en 1831 RBIs. Hij was 11 keer All-Star en won 9 Silver Slugger Awards.

Op basis van zijn stats verdient hij een plaats in de Hall of Fame, maar door de dopingperikelen en zijn niet altijd professionele gedrag (“Manny being Manny”) is het nog maar de vraag of de leden van de BBWAA hem Cooperstown in zullen stemmen.

Mocht Ramirez overigens nog besluiten ooit terug te keren in de MLB dan zal hij eerst zijn schorsing van 100 wedstrijden uit moeten zitten.

Foto: nbchardballtalk.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen