Pedroia helpt Red Sox aan zege tegen Yankees

Door

De wedstrijd tussen de Boston Red Sox en de New York Yankees van vrijdagavond was precies de 100e openingswedstrijd van het seizoen voor de ploeg uit Boston. In de voorgaande 99 edities zal de druk nog nooit zo hoog geweest zijn om een zege te boeken, gezien de dramatische 0-6 start van het seizoen. Onder leiding van uitblinker Dustin Pedroia voldeden de Red Sox aan die verwachtingen en werden de Yankees met 9-6 verslagen.

Voor een team dat was gestart met World Series ambitie was het begin van dit seizoen een hard gelach. Zowel de Texas Rangers als de Cleveland Indians ‘sweepten’ de ploeg uit Boston. Het was meer dan zestig jaar geleden dat de ploeg uit de Beantown zo’n dramatische start kende. In 1946(!) was het namelijk voor het laatst dat de ploeg de eerste zes wedstrijden van het seizoen verloor.

Maar voor een uitverkocht Fenway Park kwam alles weer goed. Pedroia gaf het juiste voorbeeld door meteen in de eerste inning gelijk een solo homerun te slaan. ,,Voor de wedstrijd zat ik te denken. ‘We moeten hier ten koste van alles winnen.’ De manier waarop maakte me niet uit, maar we moesten winnen,” gaf de tweede honkman na afloop aan.

Na zijn fantastische start was hij later in de wedstrijd nog goed voor drie hits en drie RBI’s. ,,Het mooie was dat we helemaal geen extra druk voelden binnen de ploeg. In ieder geval, dat straalden we niet uit. We wisten dat het thuisvoordeel ons zou helpen vandaag.”

Zijn manager, Terry Francona, onderbouwde zijn woorden. ,,Het publiek was fantastisch vandaag. Wat wel opmerkelijk was: Ik heb nog nooit een team zo blij gezien na een 1-6 start van het seizoen,” zei hij met een glimlach. ,,Maar zonder alle gekheid, we moesten ergens de eerste zege van het seizoen pakken. Dat hebben we nu gedaan en vanaf hier kunnen we nu weer verder gaan.”

Foto: oneseasonnation.com

Ook leuk om te lezen