Thunder leggen Nuggets opnieuw aan banden

Door

Dat Nuggets-coach George Karl Oklahoma City liever ontloopt in de eerste ronde van de playoffs is vrijdag opnieuw duidelijk geworden. Voor de tweede keer deze week waren de Thunder te sterk voor de ploeg uit Denver. Ditmaal werd het 104-89 in het voordeel van de jonge honden.

Karl ziet beduidend meer perspectief tegen het momenteel kwakkelende Dallas Mavericks. Daar liet hij zich ook over uit, nadat de Nuggets dinsdag klop kregen van Thunder (101-94) en woensdag met 104-96 wonnen van de Mavs.

Zo vlak voor het einde van het reguliere seizoen ideaal vergelijkingsmateriaal voor de coach. Die zich dan ook liet ontvallen dat hij hoopt op een confrontatie met het oudere, tragere maar wel meer ervaren Dallas, want Oklahoma is misschien wel wat te jong, te snel en te gretig.

Enige probleem voor Karl en de zijnen is dat het team van Scott Brooks Dallas nog niet heeft ingehaald op de ranglijst. Tussen de nummer 3 en 4 in het westen zit maar één winstpartij verschil met nog drie potjes voor de boeg.

Wie de tegenstander ook wordt in het naseizoen, de Nuggets zullen sowieso meer moeten laten zien dan vrijdag in de basketbalarena van Oklahoma. ,,Ik denk niet dat we gedomineerd zijn, maar ik vind als je uitwedstrijden wilt winnen dan moet je beter schieten en meer agressie tonen. We hadden het niet. Dit is de eerste wedstrijd die we van ons zelf verliezen,” constateerde de eindverantwoordelijk bij Denver.

Een reële conclusie. Machteloos waren de Nuggets. Zelfs lusteloos. Vooral aanvallend haperde de motor flink. Er ging teveel mis; onmogelijke passes, slechte schoten en maar liefst 18 turnovers. Defensief gezien moest Denver alle zeilen bijzetten. In en rond de eigen bucket moesten zij veel fouten maken op de snelle jongens van Oklahoma.

En de thuisploeg deed simpelweg beter wat het moest doen. Al kenden de Thunder een langzame start. Pas na 4.07 minuten viel het eerste schot: 2-8. Maar de opgelopen averij was al snel hersteld. Na het eerste kwart was 17-17 en daarna liepen de mannen van Brooks weg met als grootste voorsprong 18 punten halverwege de laatste 12 minuten. Daar wist Denver nog wel iets van af te knabbelen, maar voor een ommekeer was het veel te laat.

,,Het was goed om tegen ze te spelen en te zien uit welk hout ze gesneden zijn. Als we ze tegenkomen in de playoffs, dan wordt het nog leuk,” sprak Durant die tekende voor 28 punten.

Zijn coach was tevreden. Wederom wisten de Thunder de aanvallende angel uit het spel te halen. Zij hielden de meest productieve ploeg in de NBA, met 107,1 punten gemiddeld, op 89. Dinsdag al op 94. ,,Dit was gewoon een heel goede verdedigende prestatie. We verdedigden de paint en we gaven ze alleen moeilijke schoten”, aldus Brooks. Gezien de cijfers en daden is het begrijpelijk dat Karl hoopt op de Mavs.

Zie hier de samenvatting tussen de Nuggets en de Thunder.

Foto: images.picturesdepot.com

Ook leuk om te lezen