White Sox verbazen zichzelf: ’n sweep bij de Twins

Door

Met een losing streak van zes wedstrijden togen de Chicago White Sox afgelopen vrijdag naar Target Field. Geen al te beste timing, zo leek het, om uitgerekend bij de angstgegner pur sang weer wat zelfvertrouwen op te doen.

Het slotresultaat op zondagmiddag was niettemin verbluffend. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, bleken de South Siders tegen de Minnesota Twins zelfs een heuse sweep te hebben bemachtigd. Het was voor het eerst in vijf jaar tijd dat de ploeg van manager Ozzie Guillen de divisiegenoot weer eens van het veld veegde.

Voor wie het niet was opgevallen: er was de voorbije jaren sprake van een merkwaardig vier-eenheid  in de American League: de Chicago White Sox die maar niet konden winnen van de Minnesota Twins, diezelfde Twins die op hun beurt met knikkende knieen begonnen aan hun duels met de New York Yankees, diezelfde Yankees die keer op keer het onderspit dolven tegen de Boston Red Sox, en diezelfde Red Sox die tegen de Chicago White Sox telkens het deksel op de neus kregen.

Maar wellicht dat die cirkel, toen Chicago een week geleden tegen Boston geen poot aan de grond kreeg, werd verbroken.

Vooral de zege op de slotdag van de serie met de Twins (7-0), met Jake Peavy, die het dik acht innings volhield, op de heuvel, was opzienbarend. Bij Minnesota stond namelijk de linkshandige Brian Duensing op de heuvel, en aan pitchende lefties hebben de Sox al helemaal een broertje dood.

Ozzie Guillen had daarom (voormalig) slugger Adam Dunn en catcher AJ Pierzysnki maar buiten de ploeg gelaten, want zij bakken er tegen linkshanders doorgaans maar weinig van. Niet dat de White Sox het als geheel veel beter doen dit seizoen: 14-16 tegen linkshandige starters en een slaggemiddelde van .246 tegen lefties.

Zondagmiddag was daar echter weinig van te merken: terwijl Peavy (slechts drie hits tegen en nul keer vier wijd) zijn blazoen schoonhield, sloeg en de scoorde de aanval er lustig op los. Home runs vanaf de knuppels van Brent Lillibridge, Paul Konerko, Alex Rios (eindelijk maar toch) en Alexei Ramirez deden de rest: 7-0.

De losing streak van zes waarmee ze naar Minnesota togen is al weer lang en breed vergeten. De Chicago White Sox bekijken de zaken weer van de zonnige kant: de laatste vijf duels on the road werden gewonnen.

Foto: blogs.suntimes.com

Ook leuk om te lezen