Kevin Youkilis direct populair bij de White Sox

Door

Het is 4 juli 2012. Spelers van de Chicago White Sox stormen het veld op, zijn door het dolle heen en op zoek naar dé man die tegen de Texas Rangers verantwoordelijk is voor de walk-off single. Ondertussen gaat er in U.S. Cellular Field voor een ton aan vuurwerk de lucht in. De camera schakelt weer terug naar het veld en de feestende menigte, in het midden zien we een man met een kale kop en een ringbaardje. Hij geniet, terwijl hij high fives uitdeelt aan zijn teamgenoten. Welcome in Chicago Kevin Youkilis.

De competitie ligt voor een paar dagen stil vanwege de All-Star Game en we kunnen concluderen dat de trade van Boston naar Chicago Youkilis goed heeft gedaan. Het is niet eens verrassend te noemen, want het huwelijk tussen Youk en de Red Sox was voorbij. De 33-jarige slugger presteerde minder, was vaak geblesseerd en zag dit seizoen rookie Will Middlebrooks zijn plaats innemen op het derde honk.

Fantastische tijd
Youkilis was toe aan een nieuwe uitdaging, een nieuwe club en een nieuwe stad. Hij voelt zich op zijn gemak in Chicago, want in zijn 13 wedstrijden voor de White Sox is de derde honkman goed voor een .347 slaggemiddelde, 3 homeruns en 14 binnen geslagen punten. Duidelijk betere cijfers dan in Boston waar Youkilis 42 wedstrijden nodig had om tot 4 homeruns en 14 RBI’s te komen met een .233 slaggemiddelde.

“Ik heb een fantastische tijd met dit team, met mijn teamgenoten”, zegt Youkilis na de 5-4 gewonnen wedstrijd tegen de Rangers. De fans zien het ook in hem zitten en scandeerden de naam ‘Youuuuuk!’ Manager Robin Venture meent dat Youkilis laatste at-bat precies dé reden is waarom ze hem hebben aangetrokken. “He’s 0-2, but he grinds it out. Dat willen we graag zien. Een voorbeeld voor de jonge spelers.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen