Jets halen veteraan Mason binnen

Door

De strijd om de AFC East begint op een ware wapenwedloop te lijken. Zowel de Patriots als de Jets legden al enkele grote namen vast dit offseason. Nu hebben de Jets Derrick Mason aan hun arsenaal toegevoegd.

De 37-jarige receiver kwam voorheen uit voor de Titans en de laatste zes jaar voor de Baltimore Ravens. In zijn tijd bij de Ravens werkte hij al eerder samen met Rex Ryan, toendertijd nog defensive coordinator en assistent hoofd-coach in Maryland.

Dankzij het vertrek van Braylon Edwards en de ervaren Jerricho Cotchery hield Mark Sanchez weinig doelwitten meer over. Mason is na Burress de tweede nieuwe receiver die de fans van “gangreen” mogen verwelkomen.

In vergelijking met de ex-Giant is Mason misschien een wat mindere naam, maar dat maakt hem zeker niet minder waardevol. Santonio Holmes en Plaxico Burress zijn er voor het diepe risicovolle werk, Mason wordt de “safe-option” in de aanval van de Jets.

De oud Michigan State speler zelf ziet een vergelijking tussen zijn oude quarterback en zijn nieuwe. Na de bekendmaking van zijn overstap tweette hij dat hij van het ene jonge kanon naar het andere ging. Als Mason net zo belangrijk kan worden voor Mark Sanchez als hij was voor Joe Flacco kan Rex Ryan zich in zijn handen wrijven.

De Jets hebben hun toekomst namelijk ingezet op de ontwikkeling van quarterback Mark Sanchez. De uiterst betrouwbare Mason was in 2008 de redding van rookie quarterback Joe Flacco in Baltimore. Ook in 2009 kwam Flacco het vaakst (en het liefst) uit bij Mason. De veteraan biedt alles wat een jonge quarterback van een receiver verlangt: betrouwbare routes, nog betrouwebaardere handen.

Foto: rootzoo.com

Ook leuk om te lezen