Blue Jays winnen omstreden wedstrijd

Door

Tampa Bay Rays v Toronto Blue Jays

De Toronto Blue Jays wonnen gisteren na een walk-off single van Jose Reyes met 4-5 bij de Tampa Bay Rays. De kans is echter groot dat deze wedstrijd nog een staartje krijgt.

Leading off
Rays-manager Joe Maddon had in de vierde inning namelijk aangekondigd dat zijn ploeg het restant van de wedstrijd onder protest zou uitspelen. De reden hiervoor was een review van een pick-off van pitcher Mark Buehrle, waarbij Wil Myers aanvankelijk safe werd gecalled. Blue Jays-coach John Gibbons vocht deze beslissing aan en kreeg na een minutenlange review gelijk. Volgens Madden was dit echter geen correcte gang van zaken aangezien de pitcher en de volgende slagman al klaar stonden om de wedstrijd te vervolgen. In zijn ogen was het moment om een review aan te vragen daarom al voorbij. De kans is nu dus aanwezig dat de twee teams de wedstrijd alsnog moeten overspelen.

Three Strikes

* Pedro Alvarez was zeer belangrijk voor de Pittsburgh Pirates gisteren. De derde honkman sloeg in de wedstrijd tegen de Milwaukee Brewers twee homeruns en was in totaal goed voor vier binnengeslagen punten. Samen met Neil Walker en Russell Martin, die beiden drie punten over de thuisplaat sloegen, zorgde hij voor de 10-2 overwinning van zijn ploeg.

* De strijd in de American League West ligt weer helemaal open. De Oakland Athletics wonnen gisteren met 2-1 van de Los Angeles Angels en de twee teams gaan nu weer gezamenlijk aan kop in hun divisie. De Seattle Mariners, die zaterdag de Boston Red Sox hun zevende achtereenvolgende nederlaag bezorgden, volgen op zes wedstrijden en hebben bovendien de tweede wild card-plek in handen.

* Adrian Gonzalez had een uitstekende dag gisteren. De eerste honkman was via een two-run single en een three-run homerun goed voor vijf RBI’s. Hij had hiermee een bijzonder groot aandeel in de 7-4 zege van de Los Angeles Dodgers op de New York Mets.

Seventh inning stretch

Adeiny Hechavarria hield de Marlins in de wedstrijd met deze fantastische vangbal.

De Yankees eerden hun legendarische manager Joe Torre gisteren.

Yoenis Cespedes liet nog maar eens zien over een fantastische arm te beschikken.

Jonge fan pakt foutslag en baalt daar vervolgens flink van omdat hij zijn ploeg waarschijnlijk van een punt berooft.

Going Dutch
* Jonathan Schoop sloeg 1 uit 4.
* Andrelton Simmons kwam tot één honkslag in de 1-0 nederlaag tegen de Cincinnati Reds.
* Kenley Jansen kreeg zijn 37e save achter zijn naam. Hij kreeg in de negende inning tegen de Mets een lead-off double tegen, maar gooide zichzelf onder meer dankzij twee keer drie slag uit de problemen.
* Didi Gregorius speelde met een three-run homerun een cruciale rol in de 5-2 overwinning van zijn Arizona Diamondbacks op de San Diego Padres.

Standings

Standings

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen