Cardinals één zege verwijderd van World Series

Door

NLCS - St Louis Cardinals v Los Angeles Dodgers0nlcs150Matt Holiday doorbrak zijn Dodger Stadium slump (0-uit-22) met een two-run homer in de derde inning en leidde de St. Louis Cardinals naar een 4-2 overwinning op de Los Angeles ‘Mickey Mouse’ Dodgers. De ploeg van manager Mike Matheny neemt een 3-1 voorsprong in de NLCS en kan zich woensdag in Game 5 al plaatsen voor de World Series.

Op de 25e verjaardag van de Kirk Gibson home run in Game 1 van de 1988 World Series waren het de Cardinals die als eerste de score openden. Matt Carpenter sloeg in de derde inning een RBI-double en Holiday volgde met een moonshot in het linksveld. Volgens NASA schijnt de bal weer geland te zijn op aarde.

De Dodgers deden wat terug in de vijfde inning, maar kwamen niet verder dan RBI-singles van Yasiel Puig en A.J. Ellis. Daarnaast zag de ploeg ook nog shortstop Hanley Ramirez uitvallen die niet verder kon spelen met zijn gebroken rib.

Nick Punto was zijn vervanger en hij bracht de Dodgers’ fans hoop door met één out in de zevende inning te beginnen met een double. De hoop op iets moois verdween snel nadat Punto in de slagbeurt die volgde op het tweede honk werd uitgetikt door Pete Kozma.

nick11

Shane Robinson had de Cardinals inmiddels al op een 4-2 voorsprong gezet met een pinch-hit home run. De eerste postseason home run voor Robinson en de eerste pinch-hit homer in de postseason voor de Cards sinds 2006.

In de late innings waren het opnieuw de jonkies van de Cardinals die de wedstrijd in het slot gooiden. De 22-jarige Carlos Martinez kreeg geen runs tegen in de zevende en achtste inning en de 23-jarige closer Trevor Rosenthal pakte zijn tweede save in de serie. Rosenthal heeft nu zes scoreless innings gegooid in vijf postseason wedstrijden met acht strikeouts en slechts drie honkslagen tegen.

Game 5 is woensdag (22.00 uur NL-tijd) in Los Angeles. Joe Kelley start voor de Cardinals, terwijl de Dodgers counteren met Zack Greinke.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen