Eindelijk weer zege Lakers, Nets blijven winnen

Door


1recap1Cleveland Caveliers – Los Angeles Lakers 93-113

Na vijf opeenvolgende nederlagen is het de Lakers zondag eindelijk weer eens gelukt om te winnen. Met Dwight Howard terug in de startformatie werden de Cleveland Caveliers eigenlijk met speels gemak opzij gezet. Howard scoorde in het eigen Staples Center 22 punten en greep veertien rebounds. Door de overwinning maakten de Lakers een einde aan de langste verliesreeks van de laatste zes jaar.

Het was echter niet alleen Howard die voor eerste zege in zeven wedstrijden zorgde,  maar meer nog een overwinning van het team. Zes spelers van de Lakers scoorde meer dan tien punten, schoten bijna zestig procent van hun field goals raak en maakte 52 procent van hun driepunters. Kobe Bryant werd topscorer met 23 punten, na Howard gevolgd door Antawn Jamison met zestien en Darius Morris met veertien punten.

Bij de Caveliers, die vanaf het eerste kwart tegen een achterstand aankeken, werd Kyrie Irving topscorer met 15 punten. Cleveland staat nu op een na laatste in de Eastern Conference. De Lakers kijken nog tegen een achterstand van vier wedstrijden aan als het gaat om play-offs posities in de Western Conference.

Oklahoma City Thunder – Portland Trailblazers 87-83

De Thunder pakten zondagavond op bezoek in Portland hun derde zege op rij en stopten daarmee de home winning streak van de Blazers. Zoals wel vaker was het Kevin Durant die de toon zette voor een overwinning van OKC. De sterspeler scoorde 22 van zijn 33 punten in de tweede helft, waardoor de Thunder ook de tweede wedstrijd tussen de team dit seizoen kon winnen.

Durant kreeg steun van Russell Westbrook die achttien punten en negen assists wist te noteren voor OKC, waar Serge Ibaka en Thabo Sefolosha niet meespeelden vanwege blessures. LaMarcus Aldridge was met een season high 33 punten en elf rebounds de grote man bij de Blazers maar kon niet voorkomen dat Portland zijn eerste nederlaag in tien wedstrijden leed in de eigen Rose Garden.

Golden State Warriors – Denver Nuggets 105-116

In een strijd tussen twee van de meeste scorende teams in de NBA hebben de Nuggets zondagavond aan het langste eind getrokken.  In eigen huis werden de Warriors verslagen. Danilo Gallinari (21 punten) en Ty Lawson ( twintig punten) schoten hun team naar de vijfde zege op rij. Stephen Curry kon, ondanks 29 punten, niet voorkomen dat zijn team onderuit ging. Hoewel de Warriors een beter schotpercentage er op nahielden gingen de Nuggets er toch met de overwinning vandoor omdat Golden State slechts zes vrije worpen wist te maken ten opzicht van 21 voor Denver.

Minnesota Timberwolves – San Antonio Spurs 88-106

De Spurs pakten tegen de Timberwolves alweer hun twaalfde zege op rij in eigen huis. Tony Parker werd topscorer voor zijn team met twintig punten en Manu Ginobili tekende voor twaalf punten maar verliet aan het einde van de eerste helft het veld met een hamstringblessure. Ook bankspeler Gary Neal droeg flink bij aan de zege van de Spurs door vijftien punten te noteren. Voor de Wolves werd een andere reservespeler, José Barea, topscorer met vijftien punten.

Indiana Pacers – Brooklyn Nets 86-97

De Nets pakten in het eigen Barclays Center in Brooklyn alweer hun zesde overwinning op rij door zondag de Pacers te verslaan. Deron Williams hoorde ietwat sarcastische ‘MVP’-spreekkoren uit het publiek maar eindigde de wedstrijd wel als topscorer van zijn team met 22 punten. Ook Joe Johnson deed een flinke duit in het zakje met twintig punten voor Brooklyn, dat misschien wel het grilligste team is van de NBA. David West met 27 punten de grote man voor Indiana, dat in het laatste kwart de wedstrijd uit handen liet glippen door 28 punten weg te geven en er zelf slechts elf te scoren.


New Orleans Hornets – New York Knicks 87-100

In de vroege wedstrijd op zondag hadden de Knicks in het eigen Madison Square Garden opvallend weinig moeite met de Hornets. Mede dankzij 27 punten van Carmelo Anthony maakte New York een einde aan een reeks van vier zeges op rij voor New Orleans. Ook Chris Copeland droeg flink wat bij aan de zege van de Knicks, de jonge forward noteerde 22 punten. Voor de Hornets was het Eric Gordon die zijn team aanvoerde met 22 punten, maar ook hij moest toezien toen de Knicks in het tweede kwart wegliepen bij de Hornets.

Milwaukee Bucks – Toronto Raptors 107-96

John Henson en Brandon Jennings hebben de Bucks zondag in Canada naar de overwinning geleid. Beide spelers scoorde negentien punten, en Jennings deelde ook nog eens tien assists uit, waardoor de Bucks korte mette maakte van Toronto, ondanks het feit dat vier Raptors meer dan twintig punten wisten te noteren. Amir Johnson wist met 22 punten en veertien rebounds het scorebord goed te vullen voor de Raptors, maar kon niet voorkomen dat zijn team een voorsprong van bijna twintig punten uit handen gaf.

Ook leuk om te lezen