Who’s better, who’s best (#27): Bruce Smith

Door

Who’s better, who’s best nummer 27: Bruce Smith

Bruce Smith speelde 19 seizoen als defensive end in de NFL en dat deed hij met de nodige dominantie. Door zijn kracht en snelheid werd hij gevreesd door de tegenstanders en double- of zelf triple-teams waren hem niet vreemd. Niet vreemd dat hij de Outland Trophy als beste linemen won tijdens zijn universiteitsdagen bij Virginia.

Smith was de eerste keuze in de NFL draft van 1985 en liet zichzelf vlug opmerken. Hij werd AFC Rookie of the year in 1985 en NFL defensive player of the year in 1990 en 1996. Hij mocht 11 keer in de Pro Bowl spelen en werd negen keer verkozen tot het All-Proteam. Zijn snelheid maakte hem een gevreesde pass rusher, maar hij was zo sterk dat hij de offensive linemen achteruit kon dwingen.

De defensive end is de recordhouder qua aantal sacks in de NFL met 200. Hij had 13 seizoenen met 10 of meer sacks en dat is ook een record. Hij werd zowel in het 1980’s en 1990’s all-decade team gestemd. Smith maakte deel uit van de Bills die vier jaar op rij de Super Bowl verloren en werd in 2009 in de Hall Of Fame gestemd.

Ook leuk om te lezen