Patriots struikelen over Dolphins, wankelen richting play-offs

Door

DOLPHINS VERRASSEN PATRIOTS IN EIGEN HUIS

Miami Dolphins @ New England Patriots  27 – 24


De New England Patriots hebben een pijnlijke nederlaag geleden in eigen huis tegen de Miami Dolphins. De Patriots kwam nooit echt in de wedstrijd en gaven in de laatste minuut nog een voorsprong weg. Ryan Fitzpatrick was de held tegen de divisierivaal met een rushing touchdown en een touchdown-pass in de laatste 25 seconden. In Kansas City werd er op hetzelfde moment gedanst en gefeest, want zij profiteerden optimaal van het verlies van New England door over hen te wippen in de stand en een bye in de play-offs te versieren. De Patriots stuntelen en struikelen zich een weg naar de play-offs, waar ze het zullen opnemen tegen de Tennessee Titans.

DOLPHINS HERHAALDELIJK OP VOORSPRONG

De wedstrijd tegen de Dolphins was een weerspiegeling van het hele reguliere seizoen van de New England Patriots. Erg wisselvallig dus. De Dolphins oogden de gehele eerste helft vinniger, scherper en gemotiveerder. Dat was zowel offensief als defensief het geval. In het tweede kwart werd Tom Brady onderschept door voormalig Patriot Eric Rowe, die de bal helemaal naar de eindzone liep voor de touchdown.

De Patriots konden nog wel reageren en leken na de pick-six wakker geschud. Met een field goal van Nick Folk en een touchdown van running back Sony Michel konden de bordjes vlak voor de rust nog gelijk getrokken worden. Maar de sfeer in de kleedkamer zal allesbehalve goed geweest zijn. De zo geroemde Patriots-defensie liet de Dolphins al te makkelijk terrein goedmaken. Ze sloegen er niet in om de grote defensieve plays te maken. Offensief was New England wederom in hetzelfde bedje ziek. Receivers konden niet loskomen van hun verdedigers en de running backs vonden geen ruimte.

LATE VOORSPRONG, NOG LATERE ACHTERSTAND

Dan ging het offensief bij de Miami Dolphins een stuk vlotter. Quarterback Ryan Fitzpatrick had opnieuw magie in de handen en vond voortdurend zijn receivers. In het derde kwart deed hij het zelfs helemaal alleen, toen hij de bal bijhield en zelf de doellijn overschreed voor een touchdown.

De Patriots konden wel terugslaan met een eigen touchdown. Tom Brady vond Elandon Roberts die een tackle doorbrak en de eindzone bereikte. Pittig detail: Roberts is eigenlijk een linebacker. Het is duidelijk dat de spoeling op de receiver-positie bij de Patriots erg dun is geworden.

In het vierde kwart konden de Patriots zelfs voor het eerst op voorsprong klimmen. Running back James White ving de pass van Brady en overschreed de doellijn. Met nog meer dan drie minuten op de klok leek het zo een typische Patriots-overwinning te zullen gaan worden. Maar dat was dus buiten Fitzmagic en de Miami Dolphins gerekend. Met een drive van dertien plays en 75 yards werd de eindzone opnieuw gevonden, waar Fitzpatrick de bal wierp naar wide receiver DeVante Parker. New England had nog 28 seconden om het tij alsnog te keren, maar dat lukte niet meer. De AFC East-titel was al binnen voor de Patriots, maar door deze nederlaag verloren ze wel nog in extremis de 2nd seed en bijhorende bye week aan de Kansas City Chiefs. Het werd dus niet zomaar een ongelukkige nederlaag, maar een verlies met grote gevolgen voor Bill Belichick en co.


OVERIGE DUELS


Green Bay Packers @ Detroit Lions 23 – 20: 

De Green Bay Packers hebben op het nippertje de divisierivaal Detroit Lions geklopt en zo een bye week versierd. Terwijl de tijd verstreek, schoot kicker Mason Crosby de bal tussen de doelpalen voor de krappe zege. Aaron Rodgers had niet z’n dagje, en was slechts 27/55 met een interceptie. Hij wierp echter ook twee touchdowns en leidde zijn team over het veld in de laatste momenten van de wedstrijd om ultiem de zege binnen te halen.

Atlanta Falcons @ Tampa Bay Buccaneers 28-22: 

De Atlanta Falcons hadden overtime en een pick-six nodig om afstand te nemen van de Tampa Bay Buccaneers. In de eerste play van de extra tijd gooide Jameis Winston een interceptie die helemaal werd teruggelopen naar de eindzone. Deion Jones was de man die de bal onderschepte en de held van de avond werd voor de Falcons. De wedstrijd ging nergens meer om, maar de overwinning zal niettemin deugd gedaan hebben voor coach Dan Quinn, die ietwat verrassend mag terugkeren als coach van Atlanta volgend seizoen.

New York Jets @ Buffalo Bills 13-6: 

Net als de New England Patriots zal ook het andere play-off-team uit de AFC East met vraagtekens aan de play-offs starten. De Bills verloren thuis van de New York Jets, zonder een touchdown te scoren, maar ook zonder het gros van de basisspelers. Het duurde zelfs tot het derde kwart vooraleer er een eerste keer gescoord werd. Sam Darnold en de Jets mogen terugblikken op een wisselvallig, maar hoopgevend seizoen. Met een record van 7-9 kan er gebouwd worden aan iets moois in het MetLife Stadium.

Indiniapolis Colts @ Jacksonville Jaguars 20-38: 

Minshew Mania blijft levend en wel voor de Jacksonville Jaguars. Gardner Minshew schitterde tegen de Indianapolis Colts met 295 yards en drie touchdowns. Het is nu klaar en duidelijk dat Nick Foles een back-up quarterback zal zijn in Jacksonville. Tenzij hij andere oorden opzoekt natuurlijk.

New Orleans Saints @ Carolina Panthers 42-10: 

De New Orleans Saints hadden geen kind aan de Caroline Panthers. Drew Brees gooide drie touchdowns en lijkt klaar voor een (laatste?) kunststukje in de play-offs. Ondanks de monsterzege en het record van 13-3 kon er echter geen play-off bye gewonnen worden. Die werden in de NFC al verdeeld onder de San Francisco 49ers en de Green Bay Packers. Toch mogen de Saints met veel vertrouwen het naseizoen tegemoet gaan.

Coverfoto: Getty Images

Ook leuk om te lezen