Football Pool: Rypien speelde voor de Broncos

Football Pool: terug naar twee koplopers

Door

Nadat Vincent Vrijsen vorige week alleen aan kop ging, is Stephan Spanjaart na week 4 langszij gekomen. Spanjaart wist er 11 goed te voorspellen tegenover 9 van Vrijsen. De weekwinnaar was Frank Metsemakers. Hij voorspelde 12 duels goed en zat met een voorspelling van 43 het dichtst bij de totaalscore van MNF (46). Tenslotte een eervolle vermelding voor Maarten Vrijsen. Hij was de enige die de MNF-totaalscore precies goed had.

SportAmerika Football Pool: top 20 na week 4
SportAmerika Football Pool: top 20 na week 4

VIER ONVERWACHTE NEDERLAGEN IN WEEK 4

Vincent Vrijsen verloor zijn koppositie doordat hij naast de vier upsets ook struikelde over de Jets en Bears. De twee laatstgenoemden leken voorafgaan niet kansrijk, maar de vier andere teams wel. De Arizona Cardinals verslikten zich namelijk in de Carolina Panthers. Daar rekenden slechts weinig deelnemers op. Hetzelfde gold voor de overwinning van de Browns op de Cowboys. Ook de Redemption Bowl werd door velen verkeerd ingeschat. De Vikings pakten daar ten koste van de Texans hun eerste overwinning van dit seizoen. De grootste upset was de nederlaag van de 49ers in eigen huis tegen de Eagles. In het gehele deelnemersveld waren er slechts vijf deelnemers die niet in alle vier de onverwachte nederlagen tuinden. De aankomende speelronde staat er vooral met de Bills tegen de Titans en Colts tegen de Brown echte (COVID-) krakers op het programma. Onder de afbeelding vind je welke upsets onze NFL-redactie deze week verwacht.

SportAmerika Football Pool: top 20 van week 4
SportAmerika Football Pool: top 20 van week 4

WEEK 5 UPSETS VOLGENS DE REDACTIE

Chris van Dijk: de Dolphins verslaan de 49ers

De Dolphins brengen de Niners nog wat verder in de problemen. In Miami wordt de roep om Tua steeds groter. Fitzmagic weet dat dit wel eens zijn laatste NFL-wedstrijd kan zijn en gooit zijn beste wedstrijd en bezorgt de Dolphins in de verlenging de zege.

Vorige week voorspelde Chris de Browns over de Cowboys correct (49-38)

Luuk Dokter: de Jaguars verslaan de Texans

Ondanks dat de Jaguars een beter record hebben, zie ik dit toch als een upset. De Texans zijn het meer gearriveerde team en hebben simpelweg meer kwaliteit. Echter, Houston zit ook in de hoek waar de klappen vallen. Ze verloren de Redemption Bowl van de Vikings en Bill O’Brien moest het veld ruimen. Ik verwacht geen positief schokeffect van zijn vertrek. Sterker nog, de afleiding van de hele soap is zo groot, dat de Texanen nog dieper door hun bodem zakken. Een hoge draft pick is dichtbij; voor de Dolphins dan.

Vorige week voorspelde Luuk de Chargers over de Buccaneers fout (38-31)

Ton de Vries: de Jets verslaan de Cardinals

Ja, dat lees je goed! Het niveau van de Cardinals aan beide kanten van de bal laat nogal te wensen over. Na twee kansloze nederlagen is het moraal ook verre van optimaal. Joe Flacco gaat spelen voor de Jets en laten zien dat hij het gooien nog niet is verleerd. Ook de Cardinals hebben veel blessuregevallen, vooral in de secondary. Dat gaat ze opbreken. Kliff Kingsbury zit plots in de problemen na deze speelronde.

Vorige week voorspelde Ton de Panthers over de Cardinals correct (31-21)

Toon Aerts: de Chargers verslaan de Saints

Voor de tweede week op rij zie ik de Saints een verrassende nederlaag lijden. Dit keer niet omdat ze noodzakelijk op wankele benen staan, maar wel omdat de Chargers ondanks het verlies tegen de Buccaneers vertrouwen hebben getankt. Ze hebben namelijk hun nieuwe franchise-quarterback gevonden in Justin Herbert. Herbert gaat opnieuw een veteraan het vuur aan de schenen leggen, maar ditmaal maakt hij geen fouten en gaat hij er met zijn eerste W vandoor.

Vorige week voorspelde Toon de Lions over de Saints fout (35-29)

Week 2 Week 3 Week 4 Totaal
Chris 0 0 1 1
Luuk 0 0 0 0
Ton 0 0 1 1
Toon 0 0 0 0

 


Lees hier de terugblik op week 3 en klik hier om te lezen hoe je meedoet aan de SportAmerika Football Pool. Via deze link ga je naar onze CBS pool.

Coverfoto: Elsa/Getty Images

 

Ook leuk om te lezen