Rio Ferdinand staat in de belangstelling van diverse MLS-clubs

Door

image

De ervaren Engelse-verdediger Rio Ferdinand kan rekenen op belangstelling van enkele MLS-clubs. Diverse MLS-clubeigenaren lieten weten wel oren te hebben naar de komst van Ferdinand. Welke clubs dat zijn is nog niet bekend, mogelijk zouden het kapitaal krachtige New York City, LA Galaxy en New York Red Bulls een poging wagen om Ferdinand in te lijven.

De 35-jarige mandekker vertelde eerder dat hij gaat stoppen aan het einde van het seizoen, maar volgens ingewijden overweegt Ferdinand een avontuur in de MLS of elders. Aan het einde van het seizoen zal duidelijk worden of het lichaam van Ferdinand nog in staat is om profvoetbal te spelen. In de afgelopen jaren tobte Ferdinand met diverse pijntjes en blessures.

http://youtu.be/V0lxih7WGAQ

Momenteel voetbalt de ervaren-routinier bij Queens Park Rangers, wat uitkomt in de Engelse Premier League. Veel mensen kennen Ferdinand vooral vanwege zijn succesvolle periode bij Manchester United. Bij de Red Devils won Ferdinand maar liefst zesmaal de Premier League, en in 2008 de Champions League.

Voor zijn periode bij United, maakte Ferdinand furore bij Leeds United. Tevens kwam Ferdinand 81 maal uit voor Engeland, hij is al enige tijd geen international meer, nadat hij in 2011 liet weten zich te richten op zijn clubcarriere.

Ferdinand heeft bij QPR een contract tot het einde van dit seizoen. Mogelijk gaat hij nog een avontuut buiten Europa tegemoet, of hij besluit straks met pensioen te gaan.

http://youtu.be/0EMX2ywkfZY

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen