Record gooiende Big Ben leidt Steelers naar zege

Baltimore Ravens v Pittsburgh Steelers
Ben Roethlisberger gooide zichzelf de geschiedenisboeken in tijdens 43-23 de overwinning van de Pittsburgh Steelers op de Baltimore Ravens. Net als vorige week was Big Ben goed voor zes touchdowns. Hiermee is hij de eerste quarterback in de geschiedenis van de NFL die in twee wedstrijden twaalf touchdowns weet te gooien.

Met zijn twaalf touchdowns nam Roethlisberger het record over van Tom Brady (2007) en Tom Flores (1963), die beiden goed waren voor 11 touchdowns in twee wedstrijden. Toch zag het er lang niet naar uit dat hij opnieuw een memorabele wedstrijd zou spelen. In het eerste kwart sputterde de aanval van de Steelers nog, en had de ploeg moeite om van eigen helft te komen. Halverwege het tweede kwart stonden de Ravens dan ook terecht met 7-0 voor na deze schitterende pass van Joe Flacco.

Turnovers
De verdediging van de Steelers wist de ploeg uiteindelijk echt op gang te krijgen. Twee turnovers op rij (een fumble en een interceptie) zorgden er voor dat Roethlisberger dichtbij de endzone mocht beginnen, en beide keren leverde dat niet veel later een touchdown op. Vlak voor rust volgde ook nog touchdown nummer drie, dit keer een pass over 47 yards. Bij de PAT kregen de Steelers de bal niet helemaal goed onder controle, waardoor ze maar voor de 2-point conversion kozen, en met succes.

De Ravens slaagden er in de tweede helft niet om dichterbij te komen. Na de vierde touchdown pass van Roethlisberger liep Jacoby Jones de aftrap wel in een keer de endzone in voor een nieuwe touchdown.

In de slotfase voltooide Big Ben zijn meesterwerk door nog twee touchdowns te gooien en het nieuwe record te zetten. Toch zullen de meeste kijkers deze wedstrijd niet herinneren vanwege de vele touchdowns van Roethlisberger, maar vanwege dit gezicht.

Roethlisberger moest zijn gezicht hier even stretchen na een late hit van de Ravens-defense. Het was een van de vele, vele overtredingen in deze wedstrijd. Het was een echte rivalry game, met veel opstootjes en overtredingen. Het dieptepunt was deze late hit van Terrell Suggs, die verrassend genoeg slechts een 15-yard penalty kreeg.

Het gevolg was uiteraard weer een opstootje.

Door de zege blijven de Steelers (6-3) in het spoor van de Bengals in de AFC North. De Ravens (5-4) staan nu op de laatste plaats in deze spannende divisie.