Red Sox gaan voor Roy Oswalt na deal Scutaro

Door

Het lijkt erop dat de Boston Red Sox toch naar een antwoord zoeken, nadat de New York Yankees vorige week Michael Pineda en Hiroki Kuroda wisten te strikken. Roy Oswalt is de beste pitcher die in de free agent markt nog beschikbaar is en de Red Sox gaan voor hem. Om geld beschikbaar te maken dealden de Red Sox gisteren korte stop Marco Scutaro naar de Colorado Rockies voor de niet speciale pitcher Clayton Mortensen. Door Scutaro naar Denver te sturen is wel $6 miljoen beschikbaar gekomen. Dat geld wordt waarschijnlijk nu gereserveerd voor Oswalt.

De Red Sox hebben deze off-season wel wat gedaan aan de starting rotation. Zo zijn Vicente Padilla, Aaron Cook, Carlos Silva, Charlie Haeger en Rich Hill voor een appel en een ei aangetrokken en Daniel Bard gaat waarschijnlijk de overstap van de bullpen naar de rotation maken.

Oswalt

Maar met Oswalt hameren de Red Sox de #3 spot in de rotation achter ace Jon Lester en solid #2 Josh Beckett. Met drie sterke startende werpers, een aantal wild-cards en natuurlijk de beste offence in de MLB van 2011 zit een play-off plek er wel in.

Echter zijn er meer kapers op de kust. Oswalt is een veteraan, drie keer een All-Star, en hij had vorig jaar een niet zo heel sterk seizoen bij de Philadelphia Phillies. Een uitgelezen kans om redelijk goedkoop een ace in zijn najaren aan te trekken. Onder andere de Detroit Tigers zijn kandidaat voor de diensten van Oswalt, die ruim negen jaar van zijn Major League carrière bij de Houston Astros speelde.

AL bEASTmode

Het is grappig om te zien hoe reactief sommige ploegen werken. Hadden de Red Sox voor de tweede keer in een off-season een korte stop gedeald als de Yankees vorige week niet zulke goede zaken hadden gedaan? Waarschijnlijk niet. Maar een ding is zeker: the rich are getting richer. Stel Oswalt komt naar de AL East, dan kunnen we misschien wel spreken van drie van de top vijf starting rotations in één divisie en drie van de top vijf offences in één divisie.

Ziek.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen