Ook Marcus Mariota beschikbaar in 2015 NFL Draft

Door

Marcus Mariota

Meerdere bronnen bevestigen dat Marcus Mariota vandaag bekend zal maken dat hij zich beschikbaar stelt voor de 2015 NFL Draft. De quarterback van de Oregon Ducks, die maandag de strijd om het nationale kampioenschap in het college football verloor, had eerder deze week gezegd dat voor hem de optie bestond om nog een extra jaar bij Oregon te blijven.

Mariota heeft een prachtig seizoen gespeeld. De 21-jarige speler, die oorspronkelijk uit Hawaï komt, won dit jaar de Heisman trofee. In vijftien wedstrijden was Mariota goed voor 42 touchdowns en maar vier interceptions. Als hij de laatste interception in de wedstrijd tegen Ohio State niet had gegooid, dan had hij het record gezet voor laagste interception percentage ooit voor een quarterback.

De vraag is waar Mariota terecht zal komen. Weken lang stond hij bij iedereen op nummer één, maar langzaam aan begint men te twijfelen of hij de eerste keuze wel waard is. De kans blijft in ieder geval groot dat hij in de top vijf van de NFL Draft gekozen zal worden.

Wil je alles volgen van de 2015 NFL Draft? Volg dan onze Mock Draft artikelen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen