NFL Update: Dennis Allen ontslagen door Raiders

Door

Oakland Raiders v New England Patriots
De Oakland Raiders hebben na tien nederlagen op rij coach Dennis Allen ontslagen. In iets meer dan twee jaar slaagde hij er niet in om maar enige progressie te boeken in Oakland. Offensive line coach Tony Sparano wordt waarschijnlijk later vandaag als interim-coach benoemd.

Dennis Allen begon in de zomer van 2012 bij de Raiders. In die twee jaar won zijn team slechts acht wedstrijden, alleen de Jacksonville Jaguars waren met zes zeges nog slechter. Oakland verloor de laatste zes wedstrijden van vorig seizoen en begon dit jaar met vier nederlagen. Maar niet alleen de nederlaag kostte Allen de kop, ook het slechte spel van zijn team speelde een belangrijke rol in het ontslag.

De Raiders verloren namelijk vaak kansloos. Zeker het spel zondag op Wembley was dramatisch van het team en het leek of de spelers al het geloof in Allen verloren waren. Deze mislukte snap voor een touchdown en een fumble waren tekenend voor het spel voor de Raiders. Het ontslag hing al in de lucht en Allen mocht van geluk spreken dat hij nog met het team mee terug mocht na de wedstrijd in Londen. Veel langer hield hij het echter niet uit, want vandaag werd hij dan definitief ontslagen.

Harbaugh weg bij 49’ers?
De geruchten over een vertrek van Jim Harbaugh bij de San Francisco 49’ers worden steeds sterker. De ontevredenheid binnen de kleedkamer zou steeds groter worden, onthulde nu ook oud-speler Deion Sanders.

Quote Sanders

De verhalen over de gebrekkige chemie gaan al meer dan een jaar, maar de slechte start van de Niners lijken de problemen nu echt aan de oppervlakte te komen. Ondanks de successen van de laatste jaren is Harbaugh er niet in geslaagd om de spelers echt voor zich te winnen. De spelers zouden zich behandeld voelen als kleine kinderen. Running back Frank Gore gaf voor de wedstrijd tegen de Eagles een speech in de kleedkamer waarbij hij aangaf dat iedereen moest stoppen met zeuren over ‘persoonlijke verliezen’.

Bijkomend probleem voor San Francisco is dat Harbaugh in het vierde jaar van zijn vijfjarige contract zit. De coach zal niet als een ‘lame duck’ aan het nieuwe seizoen willen beginnen, dus de Niners moeten voor de zomer een beslissing nemen of ze het contract van de succesvolle coach willen verlengen of dat ze afscheid nemen van Harbaugh.

De verwachting is dat de club voor de laatste optie zal kiezen en er wordt dan ook al druk gespeculeerd over waar de toekomst van Harbaugh dan zou liggen. De Cleveland Browns wilden Harbaugh vorig jaar al hebben en de Miami Dolphins zouden interesse hebben als ze Joe Philbin zouden ontslaan. Ook wordt een stap naar college niet uitgesloten, omdat zijn manier van coachen beter bij jonge spelers zou passen. Alma mater Michigan en de Kansas Jayhawks zouden dan de belangrijkste kandidaten zijn voor de succescoach.

Kylie Orton nieuwe starter Bills
Na twee nederlagen op rij is het doek al gevallen voor EJ Manuel. De quarterback van de Buffalo Bills zal de wedstrijd van zondag bij de Detroit Lions van de bank toe moeten kijken. Kyle Orton heeft namelijk van coach Doug Marrone de voorkeur gekregen.

Detroit Lions v Buffalo Bills

De Bills begonnen het seizoen goed met twee overwinningen, maar verloren vervolgens van San Diego en Houston. Met Orton als quarterback hoopt Marrone de Bills voor het eerst in veertien jaar weer eens naar de play-offs te leiden, iets wat niet onmogelijk moet zijn in misschien wel de zwakste divisie in de NFL dit jaar.

Negen aanklachten tegen Dwyer
Jonathan Dwyer heeft gisteren negen aanklachten tegen zich gehoord. De running back van de Arizona Cardinals zou bij twee ruzies zijn vrouw aangevallen hebben, waarbij hij één keer zelfs haar neus gebroken zou hebben. Dwyer wordt nu officieel verdacht van mishandeling en acht andere overtredingen.

Volgens de aanklagers heeft Dwyer zijn vrouw op 21 juli geslagen en een schoen gegooid naar zijn 17-maanden oude zoontje, welke hierbij niet gewond raakte. Hij wordt officieel ook niet vervolgd voor overtredingen met betrekking tot kindermishandeling. De negen aanklachten hebben allemaal betrekking op de ruzie met zijn vrouw.

Josh Brent terug bij Cowboys
Josh Brent mag zich weer bij de Dallas Cowboys voegen. De defensive tackle is voor tien wedstrijden geschorst, maar de NFL heeft zijn straf aangepast. Hij mag twee weken eerder dan gepland weer meetrainen met zijn ploeggenoten. Nog steeds mag hij pas zijn rentree maken op 23 november.

Brent werd geschorst na het veroorzaken van een ongeluk waarbij ploeggenoot en vriend Jerry Brown om het leven kwam. Brent zat dronken achter het stuur toen hij een ongeluk veroorzaakte waarbij Brown om het leven kwam. De defensive tackle kreeg voor het ongeluk een celstraf van 180 dagen en verbleef daarna in een afkickkliniek.

Pittsburgh Steelers v Dallas Cowboys

Direct na het ongeluk gaf Brent aan te stoppen met zijn carriere, waardoor er toestemming van Goodell nodig was om weer in actie te mogen komen. Deze kreeg de speler onder bepaalde voorwaarden, waaronder een schorsing van tien wedstrijden. Pas na zeven weken zou hij weer mee mogen trainen, maar na een gesprek met de commissioner is nu besloten dat hij weer met de Cowboys mee mag trainen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen