NHL Preview: Pacific Division

Door

2014 NHL Stanley Cup Final - Game Five

Het nieuwe NHL seizoen staat voor de deur en het aftellen is begonnen. Op woensdag 8 oktober begint seizoen 2014-2015. En wij bij SportAmerika bieden een vooruitblik per divisie. Welk team haalt de play-0ffs? Welke ploegen misschien? En welke zeker niet? We beginnen met de de divisie van de Stanley Cup winnaars 2014; de Pacific Division.

Vorig jaar waren er maar drie teams uit de Pacific Division geplaatst voor de play-offs. De andere vijf plaatsen van het westen gingen naar de Central Division. Zullen de teams uit Californië weer zo dominant zijn?

Zeker van de play-offs

1. LA Kings

De Kings zijn gebouwd om nog jaren mee te doen om de prijzen en zijn niet actief geweest op de transfermarkt. Dat was ook niet nodig. De ploeg heeft een stabiele defensie met jonge spelers ( Muzzin en Voynov), veteranen ( Regehr en Greene) en Norris Trophy kandidaat Drew Doughty. Voorin is het zo mogelijk nog gebalanceerder. Als je Mike Richards als 4th line center kan inzetten, zegt dat genoeg over de kracht van de aanvallers.

Eindoordeel: Zekerheidje

2. Anaheim Ducks

Vorig jaar waren de Ducks tijdens het seizoen “best of the West”, maar verloren in de tweede ronde van de play-offs in game 7 van de Kings. De Anaheim Ducks zijn uit op revanche en hebben in de zomer niet stil gezeten. Ryan Kesler werd van de Vancouver Canucks overgenomen. Als Kesler het seizoen heel kan blijven is de 1-2 punch Getzlaf – Kesler een gevaarlijke combinatie en hebben de Ducks een kans op de grote prijs in juni.

Eindoordeel: Zekerheidje

3. San Jose Sharks

Ook de Sharks vielen in de play-offs ten prooi aan de Kings. Na 3-0 voorsprong in de series, werd met 4-3 verloren. De Sharks kunnen nog geen afscheid nemen van Thornton en Marleau, terwijl met Couture en Hertl de jeugd aandringt. Groot voordeel is dat de Sharks én topveteranen heeft én zeer talentvolle jonge spelers. Maar hoe groot is het trauma van de play-offs van vorig jaar?

Eindoordeel: Zekerheidje

Wie halen de play-offs misschien

4. Arizona Coyotes

De Arizona Coyotes verloren met Paul Bissonnette de markantste persoon van de NHL. De vraag is of ze daarmee aan kwaliteit inboekten. Met het vertrek van Vrbata naar Vancouver is wel kwaliteit vertrokken. De Coyotes zijn een defensief ingesteld team, wat kan helpen om punten te sprokkelen. Met Oliver Ekman-Larsson hebben ze één van de beste jonge verdedigers van de NHL. Als ze in puntenaantal kunnen aanhaken bij de eerste drie, maken ze een kans op de wildcard voor de playoffs.

Eindoordeel: Misschien

5. Vancouver Canucks

Bij de Canucks is grote schoonmaak geweest. Trevor Linden en Jim Benning vervingen Gillis als President en GM. Kesler werd geruild met Anaheim voor Bonino en Sbisa enRyan Miller is de nieuwe goalie. Dit team is het grote vraagteken in deze divisie. Zijn de Sedins versleten? Kan Bonino de plek van Kesler overnemen? Zitten er niet teveel bottom six spelers in de selectie? Dit seizoen kan een hoge draftpick of een play-off plek opleveren voor Vancouver.

Eindoordeel: Misschien

Wie halen het niet

6. Calgary Flames

De Calgary Flames hebben te lang gewacht met afscheid nemen van oude(re) spelers. Jarome Iginla en Michael Cammaleri zijn inmiddels weg, maar er zijn geen jonge spelers om de gaten te vullen. Lichtpunt is Sam Bennett, de vierde pick van 2014, maar hij zal ze nog niet naar de play-offs kunnen leiden.

Eindoordeel: Dit jaar (nog) niet

7. Edmonton Oilers

De Edmonton Oilers zijn het toonbeeld dat je met alléén talent niks wint. Met een team vol jonge talenten ( Hall, Yakupov, Nugent Hopkins, Schultz, Draisaitl) zou de opmars een keer moeten beginnen. Maar zonder veteranen ondersteuning zullen de Oilers ook dit jaar weer meedoen om de eerste pick in de draft van 2015.

Eindoordeel: Weer een top pick

Lees hier de previews op de andere divisies:

Central Division
Atlantic Division
Metropolitan Division

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen