NHL Standings update: Flames ijskoud met zeven nederlagen op rij

Door

Calgary Flames v Buffalo Sabres

Pacific Division

De klad zit er in voor zowel Vancouver Canucks als Calgary Flames. Beide Canadese ploegen presteerden dit seizoen tot dusver verrassend, maar beide maakten afgelopen week een puntloze week door. De Canucks speelden ook slechts twee wedstrijden, de Flames speelden drie duels. Voor de Flames is het bovendien de tweede puntloze week op een rij. De ploeg verloor al zeven achtereenvolgende wedstrijden. Vannacht treffen beide ploegen elkaar en zal dus in elk geval voor één van beide deze slechte reeks beëindigd worden.

stand 13-12

Op de ranglijst maken beide ploegen dan ook een vrije val door. San Jose Sharks profiteerde daar het meest van. Die ploeg presteerde maximaal met vier punten uit twee wedstrijden en staat inmiddels tweede. Los Angeles Kings deed het niet super met drie punten uit drie duels. Arizona Coyotes maakte met drie punten een prima week door, de Coyotes speelden slechts twee wedstrijden.

Anaheim Ducks is op roadtrip in Canada en ervaart de ene wedstrijd als zwaarder dan de andere. Van Toronto Maple Leafs en Ottawa Senators werd met 2-6 verloren, terwijl de ploeg wel te sterk was voor Winnipeg Jets en Montreal Canadiens.

stand 20-11

Edmonton Oilers pakte één punt deze week dankzij een overtime verlies tegen Arizona Coyotes. Bijna werd er gewonnen van San Jose Sharks, maar in de slotfase werd de marge van één goal vlot weggegeven dankzij twee snelle goals van de Sharks.

HOT: San Jose Sharks, Arizona Coyotes
NOT: Calgary Flames, Vancouver Canucks

Ook leuk om te lezen