NHL Standings update: Flames ijskoud met zeven nederlagen op rij

Door

Dallas Stars v Toronto Maple Leafs

Central Division

Dallas Stars speelde, met name defensief, een goede week. De ploeg hoefde in drie duels slechts vier tegendoelpunten te incasseren en dat was goed voor drie overwinningen. De ploeg scoort met 89 doelpunten uit 31 wedstrijden prima, maar kreeg er ook al 104 tegen en dat is te veel. De Stars hebben bijvoorbeeld wel de leaguetopscoorder in goals en punten in hun gelederen; Tyler Seguin. De aanvaller maakte al 23 goals en noteert 39 punten.

stand 13-12

Chicago Blackhawks verloor weer eens, van New York Islanders, maar liet het daar ook bij blijven. Daarom blijft de ploeg van Joel Quenneville koploper in de Central Division. St. Louis Blues klom weer naar plek twee dankzij een week met vier punten uit drie wedstrijden. Nashville Predators pikte twee punten op in twee duels.

stand 20-11

Winnipeg Jets bleef in het spoor met vier punten uit drie duels. Minnesota Wild behaalde drie punten in drie duels. Minnesota moet uitkijken dat het de aansluiting met de playoff-plaatsen niet verliest, het gat met Winnipeg Jets is al zes punten. Op basis van de stand in de Pacific Division hoeft Wild voorlopig ook niet op een wildcard te rekenen.

Dallas Stars passeerde Colorado Avalanche, wat in dit geval geen schande is. Colorado speelde slechts twee wedstrijden en pakte daarin twee punten; voor een hekkensluiter geen verkeerde week.

HOT: Dallas Stars
NOT: Minnesota Wild

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen