NHL Standings update: Flames ijskoud met zeven nederlagen op rij

Door

Calgary Flames v Toronto Maple Leafs

Atlantic Division

De ploegen uit de top van de Atlantic Division waren qua prestaties een weekje de onderlaag in de Atlantic Division. Koploper Tampa Bay Lightning scoorde drie punten uit vier wedstrijden en mag daarmee blij zijn dat het nog steeds koploper is. Medekoploper van vorige week, Detroit Red Wings, pikte in drie wedstrijden slechts één punt op. Montreal Canadiens presteerde van de drie ploegen nog het beste met twee punten uit twee wedstrijden.

stand 13-12

Een andere ploeg waarvan je veel mag verwachten stelden ook ietwat teleur. Boston Bruins staat vooralsnog verrassend genoeg op een plek buiten de play-offs. Met vier wedstrijden in één week tijd lag er een mogelijkheid om te klimmen op de ranglijst, maar de ploeg van Claude Julien liet dat met vier punten na. Twee punten gingen verloren door shootout, tegen Winnipeg Jets werd in reguliere speeltijd verloren.

stand 20-11

Toronto Maple Leafs profiteerde optimaal. De ploeg, verguisd bij het begin van het seizoen door de eigen fans, pakte zes punten en vier wedstrijden en vond daarmee aansluiting bij de top drie. Florida Panthers pakte vijf punten in drie wedstrijden en houdt daarmee goede kansen op een plek in de play-offs. De Bruins volgen op een punt en dankzij een top week volgen de Ottawa Senators op twee punten van de Panthers. De Senators pakten zeven punten uit vier wedstrijden en lijken tot nog toe het gewenste schokeffect te hebben gecreëerd met het ontslag van Paul MacLean. Buffalo Sabres pakte vier punten uit drie wedstrijden en deed het daarmee wederom gewoon goed.

HOT: Ottawa Senators, Toronto Maple Leafs
NOT: Tampa Bay Lightning, Detroit Red Wings

Ook leuk om te lezen