NHL play-offs: Stars geven Avalanche stof tot nadenken

Door

De titelverdediger zijn we kwijt, dus komt er een nieuwe kampioen. Nog acht teams maken kans op de Stanley Cup en met vier overgebleven clubs in zowel Toronto als Edmonton is het rustig geworden in de bubbels. De teams die nu tegenover elkaar staan, kennen elkaar door en door. Ze treffen elkaar namelijk regelmatig in de eigen divisie. Het aantal wedstrijden neemt weliswaar af, maar de intensiteit neemt alleen maar toe. Natuurlijk houden we je bij SportAmerika dagelijks op de hoogte van de ontwikkelingen!


WESTERN CONFERENCE


DE HEADLINES

No rest for the weary. Slechts één dag konden de Dallas Stars genieten van hun overwinning op de Calgary Flames. De Avalanche kregen twee dagen om bij te komen van de serie tegen Darcy Kuemper en de Coyotes. Tijdens het regular season kwamen de Stars vier keer als winnaar bovendrijven tegen Colorado. Twee keer lukte dit niet in de reguliere 60 minuten. De Avalanche maakten echter indruk tegen Arizona en klopten Dallas met 4-0 in de Round Robin. Zo gemakkelijk werd het nu niet. Tijdens de serie tegen Calgary zag je de Stars beter worden en die lijn trokken ze door in Game 1. Tyler Seguin, met pas z’n eerste deze play-offs, onderstreepte dat nog maar eens. Nathan MacKinnon tekende niet veel later voor de gelijkmaker, maar dat deerde de Stars niet. Zij denderden door dankzij Blake Comeau en Alexander Radulov.

De Avalanche moesten even wennen aan deze mate van tegenstand. Tegen de Coyotes hadden ze alleen iets te duchten van de goalie, maar deze Stars zijn van heel andere orde. Met pas zijn eerste van ’t postseason hielp captain Gabriel Landeskog zijn team terug in de wedstrijd. Niet voor lang, want opnieuw was door Radulov die de marge weer op twee bracht. Dit verschil haalde het einde van de tweede periode niet. Met zijn tweede van de avond toonde MacKinnon nog maar eens zijn klasse. De klasse van de rappe aanvaller was voor de Avs in Game 1 niet genoeg. Roope Hintz, vorig jaar nog buitengewoon productief met 5 goals in de play-offs, besloot de nul achter zijn naam maar eens weg te poetsen in de derde periode. De 5-3 van de Fin betekende tevens de eindstand.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND: Dallas leidt met 1-0

Er waren nog niet zo heel lang geleden zorgen over het scorend vermogen van de Dallas Stars. Die zorgen zijn wel verdwenen na de laatste wedstrijden. De ploeg van Rick Bowness legde de tekortkomingen van de Flames bloot en had ook tegen de Avalanche in Game 1 geen moeite de weg naar de goal te vinden. Toch zal de coach wijzen op het bovengemiddeld aantal tegentreffers. Jared Bednar heeft ook zorgen, maar dan vooral om zijn goalie. Philipp Grubauer moest naar de kant met een beenblessure en werd vervangen door Pavel Francouz. Erik Johnson verliet in Game 1 eveneens het ijs, maar keerde later weer terug. De Avalanche hebben hun ervaren blueliner ook hard nodig tegen de Stars die opeens ontketend zijn. Voor Colorado zal Game 2 daarom al voelen als een must win. Dit duel staat voor maandagnacht (03.45 uur Nederlandse tijd) op het programma.

Cover photo: Getty Images

Ook leuk om te lezen