Vijfvoudig all-star Rick Nash naar NY Rangers

Door

Rick Nash was de grote vis die door niemand gevangen werd op de trade deadline, maar na een lange zomer van onderhandelingen en oplopende druk op Columbus Blue Jackets general manager Scott Howson is de trade er dan toch. De Canadese left winger speelt de komende jaren namelijk voor de New York Rangers, die tevreden zullen zijn met de gemaakte trade.

In ruil voor Nash sturen de Rangers hun wingers Brandon Dubinsky en Artem Anisimov naar Columbus, als ook de defensieve top prospect Tim Erixon en de 1st round draft pick voor 2013. Erixon lijkt echter klaar voor de NHL en dus haalt Howson de drie NHL-spelers die hij wilde hebben binnen.

Al met al dus een win-win voor beiden. New York trade vanuit de teamsterkte die ze hebben door een ‘overschot’ aan goede, jonge verdedigers en ze behouden de topspelers die ze als forwards hebben. Zeker nu sterspeler Marian Gaborik enige tijd uitgeschakeld is met een schouderblessure, is de komst van Rick Nash uiterst welkom.

New York lijkt met deze trade sterker dan afgelopen seizoen, toen ze door wisten te dringen tot de Eastern Conference finale, die ze verloren van aartsrivaal New Jersey. Columbus zal de komende jaren nog geen topseizoenen draaien, maar kan met de spelers in deze trade wel aan een goede rebuild beginnen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen