NHL 4-on-4: Canadese teams dreigen play-offs te missen

Door
Boston Bruins v Anaheim Ducks
Anaheim Ducks valt dit seizoen vooral op door het gebrek aan effectiviteit. De ploeg scoorde pas 88 doelpunten en staat daarmee fors laatste in de NHL. In de laatste zeven duels wisten de Ducks echter vier maal vier goals te maken. Hebben de Ducks het lek boven en kunnen zij zich nog terug vechten tot een deelnemer aan de play-offs?
Jeroen: Het lek boven is misschien wat overdreven maar de Ducks zijn wel aardig bezig de afgelopen weken. Zeker in de Pacific Division maken de Ducks nog wel kans om de play-offs te halen. Het gat tussen de laatste wildcard en de Ducks is momenteel nog maar vier punten en de Ducks hebben ten opzichte van de Coyotes en de Avalanche nog wedstrijden goed te maken. Gezien de concurrentie in zowel de Pacific Division als de middenmoot van de Central Division het momenteel wat laat liggen, denk ik dat de Ducks binnen een paar wedstrijden zelfs alweer virtueel in de play-offs staan en daar zullen ze ook tot het eind van het seizoen blijven.
Christian: Als de Anaheim Ducks deze vorm weten vast te houden en nog kunnen excelleren dan kunnen het zeker nog spannend maken in de strijd om een Play-off spot. De Ducks hebben een kwalitatief goede ploeg en goede forwards, waardoor het vreemd is dat ze zo improductief zijn. Vallen de puzzelstukjes alsnog op de juiste plaats, dan kunnen de Ducks heel wat bereiken en het menig ploeg lastig maken. Aan het begin van het seizoen zag ik de Ducks zelfs als één van de favorieten voor de eindoverwinning.
Richard: Alles is nog mogelijk. We zijn net over de helft van het seizoen en de trade deadline is ook nog niet in zicht. Ik had meer van Carl Hagelin verwacht bij de Ducks, maar hij bleek toch een vreemde eend in de bijt. Al met al mag er niet veel meer mis gaan in Anaheim. Er moet meer gepresteerd worden door de topspelers zoals Ryan Getzlaf, Corey Perry etc. Maar de Pacific Division is dit seizoen dermate zwak dat het niet uitgesloten is dat het gewoon tweede wordt achter de rivalen uit Los Angeles.
Rowdy: Anaheim heeft het voordeel dat ze in de Pacific zitten, een – op Los Angeles na – deprimerende divisie. Arizona staat momenteel tweede, een waardeloos possession team, dus dat zegt genoeg. San Jose overtuigt ook niet tot dusver en Vancouver heeft zojuist Henrik Sedin verloren tot na de All-Star Game. Anaheim kan dus sowieso de play-offs nog halen en nu ze ook het net wat frequenter lijken te vinden, is er alleen maar meer hoop voor de club van Bruce Boudreau. Wel moeten ze minstens één offensieve versterking halen, willen ze ook ver komen in de play-offs.
Foto’s: Getty Images/archief

Ook leuk om te lezen