Daniel Sprong meteen belangrijk voor Charlottetown Islanders

Door

Sprong Header Articles

Daniel Sprong mag dan na een mooie periode de NHL voor dit seizoen hebben verlaten, wij blijven hem bij SportAmerika natuurlijk wel volgen.

Afgelopen nacht maakte Sprong zijn rentree bij de Charlottetown Islanders in de QMJHL. In de wedstrijd tegen de Cape Breton Screaming Eagles was hij meteen belangrijk. Na een 1-0 achterstand in de eerste periode, was ook de tweede periode geen walk in the park. Met slecht 5 schoten op doel in de tweede periode zouden de Islanders geen aanspraak mogen maken op de winst. Ware het niet dat twee van deze schoten van Daniel Sprong waren. De Nederlander noteerde de 1-1 en de 2-1 en scoorde zo zijn eerste twee goals in Q van dit seizoen.

Naast de twee goals, mocht Daniel Sprong zowel de PP als de PK versterken. De PK was perfect en kilde beide kansen van de Screaming Eagles. Juist het spelen in deze verschillende situaties zal goed zijn voor de ontwikkeling en is dan ook precies de reden waarom Jim Rutherford ( GM van de Pittsburgh Penguins) de Nederlander naar de Q heeft gestuurd.

De wedstrijd werd uiteindelijk met 4-1 gewonnen door de Charlottetown Islanders

Ook leuk om te lezen