Footballuitslag tussen Rangers en Devils in Yankee Stadium

Door

2014 Coors Light NHL Stadium Series - New York Rangers v New Jersey Devils

Twee ijshockeyteams die een American footballuitslag op het bord zetten in een honkbalstadion, dat is de samenvatting van het treffen tussen de Devils en de Rangers in Yankee Stadium. De Devils kwamen op een vroege voorsprong, maar konden een ontketende comeback van de Rangers niet pareren. Eindstand 7-3 voor de ploeg uit Manhattan.

De wedstrijd begon voortvarend voor de Devils, die door twee goals van Patrik Elias en een goal van Travis Zajac na een kwartier op 3-1 stonden. Een blunder van doelman Martin Brodeur gaf de Rangers nog voor de eerste rust echter al hun tweede aansluitingstreffer en de doelpunten bleven Brodeur ook in de volgende periode om de oren vliegen.

Twee doelpunten van revelatie Mats Zuccarello (foto) en goals van Carl Hagelin en Rick Nash (zijn elfde goal in even zoveel wedstrijden) later stond 6-3 op het bord. Daar voegden de daarna voorzichtig spelende Rangers in de derde periode nog een penalty shot goal van Derek Stepan aan toe, waarop het stadion lang voor het laatste fluitsignaal al leeg stroomde.

De weersomstandigheden voor duel twee van de Stadium Series hadden geen groter contrast met gisteravond in Los Angeles kunnen zijn. Waar de Ducks en Kings elkaar troffen op wat voelde als een lentedag, was ’t in New York meerdere graden onder nul en begon het halverwege de wedstrijd zelfs te sneeuwen.

Woensdagavond spelen overigens de Rangers opnieuw in ’t ballpark in de Bronx. Dan is hun andere lokale rivaal, de New York Islanders, de tegenstander.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Wat een geweldige wedstrijd. Alles zat erin. Ik heb 4 uur lang in spanning gezeten en uiteindelijk een geweldige comeback! 6 Goals achter elkaar. Trots op mijn Rangers en vooral op de Hobbit, Zuccarello

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen