Bloedbad tussen Rangers en Senators, Washington trekt stand gelijk

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Het was me het avondje wel in de Eastern Conference. De middagwedstrijd werd de tweede defensieve strijd in twee dagen tijd tussen de Boston Bruins en Washington Capitals. Werd duel 1 in OT met 1-0 beslist in het voordeel van Boston, nu won Washington met 2-1 in OT en staat alles weer gelijk. In New York probeerden de Ottawa Senators de rekening van de fysieke eerste game te vereffenen en verloren de scheidsrechters alle grip op de  snoeihard wedstrijd. Uiteindelijk werd het duel in overtime gewonnen door Ottawa met 3-2.

Capital Punishment
Boston begon zoals van ze verwacht werd. Zowel in game 1 als game 2 staan ze defensief goed te spelen en is Tim Thomas een zekere sluitpost, maar behoorlijk onverwacht wordt dat niveau gematcht door de Washington Capitals en hun rookie goalie Braden Holtby. Washington kwam als zelfs op voorsprong via Troy Brouwer en pas in de tweede helft van de derde periode trok Benoit Pouliot de stand weer gelijk.

1-1 bleef het en sudden death overtime moest dit cruciale duel beslissen. Er ging een volledige eerste OT-periode van 20 minuten overheen en nog altijd geen beslissing. Die kwam vroeg in 2OT, toen Nicklas Bäckström – net terug van een lange blessure – de winnende goal binnentikte. Een bittere pil voor Bostondoelman Tim Thomas, die toch al niet zo graag naar Washington D.C. gaat.

Garden Grind
Wie verwacht had dat de Rangers het net zo makkelijk zouden krijgen als donderdag kwam bedrogen uit of werd juist verrast met een duel dat ondanks amper doelpunten zich qua intensiteit kon meten met de Battle of Pennsylvania van gisteravond. De toon werd meteen gezet toen Ottawa badboy Carkner uit het niets rake klappen begon uit te delen aan Rangers center Brian Boyle, die te hulp werd geschoten door Brandon Dubinsky. Wat volgde was een, volgens het NHL rulebook 46.16, arbitraire dwaling, want Carkner werd voor zijn sucker punch heel vroegtijdig douchen gestuurd, maar Dubinsky als “third man in” ook. Dat laatste blijkt echter niet te mogen, want als de tegenstander die je als tweede man aanpakt een game misconduct krijgt, dan is dat een legale bescherming van je teamgenoot.

Vanaf dat punt, na amper twee minuten gespeeld, liep het volledig uit de hand. Crosschecks overal, veel boze woorden en vervelende duw- en trekpartijen na fluitsignalen en uiteindelijk een gevaarlijke hit van Rangers rookie Carl Hagelin op Senators captain Daniel Alfredsson. ‘Alfie’ bleef versuft liggen en keerde uiteindelijk met mogelijk een hersenschudding niet terug in de wedstrijd. Ondanks een aantal verbazingwekkend lage straffen van de NHL voor acties elders in deze playoffs, is een extra straf van twee á drie duels voor Hagelin zeker te verwachten.

Het stond op dat moment pas 1-0 voor de Rangers door Anton Stralman, maar de Senators scoorden via een eigenaardig eigen doelpunt van Michael Del Zotto (toegekend aan Ottawa’s Erik Karlsson) op de powerplay. Het was daarna Brian Boyle die de 2-1 op het bord zette voor de thuisploeg in het begin van de tweede periode en vervolgens Nick Foligno die na een lucky bounce met nog amper vier minuten te spelen de 2-2 scoorde en de wedstrijd richting overtime schoot.

Het was een overtime van zeer korte duur, want na een icing van de Rangers scoorden de Senators via Chris Neil de vroege winnaar. Daarmee is geen enkele ploeg in de top vier van de Eastern Conference met twee gewonnen duels uit de eerste thuiswedstrijden gekomen.

Highlights

Washington Capitals – Boston Bruins

Ottawa Senators – New York Rangers

Programma

Vanavond volgt in de Eastern Conference het spannende derde duel van de Battle of Pennsylvania tussen de Pittsburgh Penguins en Philadelphia Flyers, waarbij Pittsburgh moet winnen om echt uitzicht te houden op een succesvolle run. Tevens spelen de Florida Panthers en New Jersey Devils hun tweede duel, waarin de Panthers moeten proberen om niet op een 2-0 achterstand te komen na nota bene twee thuiswedstrijden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen