Toronto kansloos onderuit bij Santos in CCL

Toronto FC is er niet in geslaagd om de finale te bereiken van de ConCaCaf Champions League. Thuis wist de ploeg van Aron Winter Santos Laguna nog op 1-1 te houden, vannacht was de Canadese ploeg kansloos tegen de Mexicanen: 6-2. Toch was er hoop op een goed resultaat toen Joao Plata de uitploeg twee keer op voorsprong zette. Zodoende ging Toronto met een 1-2 voorsprong rusten.

Toronto startte in de return om de halve finale uit bij Santos Laguna met de Nederlander Soolsma in de basis, terwijl spits Danny Koevermans geen speelminuten kreeg. Een andere afwezige was Torsten Frings, hij ontbrak nog steeds door een blessure. Toch kwam de ploeg snel op 0-1 via Joao Plata. Hij kopte raak uit een corner van Nick Soolsma.

Een kwartier later, dertig minuten gespeeld, kwam Santos Laguna weer langszij via Hercules Gomez. Vlak voor rust was het echter opnieuw Soolsma die aan de basis stond van een doelpunt. Ook nu was het Plata die het net vond. Door de goal ging Toronto met een voorsprong de rust in en was de ploeg virtueel zelfs door naar de finale van de Champions League.

Na de pauze was het snel gedaan met de uitploeg. Na zwak uitverdedigen zette Gomez de gelijkmaker weer op het bord, waarna Julian de Guzman met een onhandige overtreding een penalty veroorzaakte. Rodriguez faalde niet vanaf elf meter en zo was het tien minuten na rust ineens 3-2.

Mocht er toen nog hoop gloren voor Toronto was ook die snel verdwenen, want tien minuten later mocht Rodriguez opnieuw aanleggen vanaf elf meter. Ditmaal lag een handsbal binnen de zestien meter ten grondslag aan de penalty. Ook nu bleef de vaste strafschoppennemer van Santos Laguna koel.

Twee minuten later gooide Peralta na een goed lopende aanval het duel helemaal in het slot, waarna Ludueña de uitslag in de blessuretijd nog groter maakte. Met de overwinning staat Santos Laguna in de finale tegenover titelverdediger Monterrey. Die ploeg won de andere halve finale tegen het eveneens uit Mexico afkomstige Pumas.

Toronto bereikte de halve finales overigens door LA Galaxy te verslaan in de vorige ronde. De club van Koevermans zal zich na de uitschakeling weer kunnen richten op de MLS, waarin Galaxy ook nog de tegenstander zal zijn. Toronto wist in de Major League Soccer dit seizoen nog niét te winnen.