MLS Recap: Real Salt Lake boekt nipte winst op Montreal

Real Salt Lake blijft goed bezig in de Major League Soccer. De ploeg was vannacht met 1-0 te sterk voor Montreal Impact. Paulo Junior was met een vroege goal de maker van het enige doelpunt dat zou vallen in deze wedstrijd. Door de overwinning gaat Salt Lake nu aan kop in de Western Conference.

De vroege goal kwam voort uit een penalty. De strafschop werd veroorzaakt door een ongelukkige handsbal van Justin Braun. De aanvaller verdedigde mee in zijn eigen achterhoede toen hij een kopbal tegen zijn onderarm kreeg. Paulo Junior verzilverde het buitenkansje door de bal buiten het bereik van de keeper in de hoek te plaatsen.

Na de voorsprong ging Salt Lake op zoek naar meer. Zo was Chris Schuler na een half uur dichtbij met een volley. De verdediger had echter pech dat zijn goede poging via de lat over het doel heen ging. Vlak voor rust was Paulo Junior dichtbij zijn tweede van de avond, maar keeper Ricketts haalde de bal goed uit de korte hoek.

Na rust was het opnieuw Real dat de kansen kreeg, maar een gebrek aan scherpte bij Paulo Junior en Espindola brak de ploeg op. Daarnaast keepte Ricketts een hele goede partij. Bijna kwam de onzorgvuldigheid van Salt Lake de ploeg duur te staan toen Mapp in de blessuretijd haast de 1-1 nog liet aantekenen.