Miami Heat verslaan San Antonio Spurs, Bosh op dreef

San Antonio Spurs v Miami HeatDe eerste wedstrijd tussen de San Antonio Spurs en de Miami Heat sinds de 2013 NBA Finals werd niet wat velen ervan hoopten. Beiden teams spelen opnieuw goed dit jaar, maar Miami had zondagavond geen kind aan de Spurs. In South Beach werd het 101-113 en de titelverdediger stuurde coach Greg Popovich en zijn spelers onverrichter zaken weer naar huis. Chris Bosh was de grote man bij Miami met 24 punten.

In de eerste helft leek het een spannende wedstrijd te worden. Beide teams gingen gelijk op en schoten een hoog percentage met een 50-55 ruststand tot gevolg. Na rust schakelde Miami een tandje bij en lieten de Spurs het gaan. De twintig punten voorsprong na het derde kwart was voor Popovich reden om zijn sterspelers Tony Parker en Tim Duncan niet meer het veld in te sturen, de wedstrijd was direct beslist.

De Spurs hebben het dit jaar lastig tegen de topteams. In elf wedstrijden tegen de zeven teams in de NBA met het hoogste winpercentage wonnen zij er slechts één. Geen goed teken met het oog op de play-offs.

Bij de Heat had Chris Bosh opnieuw een goede wedstrijd met 24 punten door negen gemaakte schoten uit tien pogingen. James was degelijk met 18/6/6 en Greg Oden liet zien op de weg terug te zijn met een blok en een knappe dunk.

In een wedstrijd waarvan veel meer verwacht hadden zorgde vooral Miami voor de hoogtepunten: