Celtics staan open voor trade Rondo

Door

Met Paul Pierce, Ray Allen en Kevin Garnett beschikken de Boston Celtics al jaren over een sterke driehoek. Met de komst van de vingervlugge spelverdeler Rajon Rondo had Doc Rivers ineens een superkwartet. Volgens ESPN-verslaggever Chris Broussard zou het einde van dit viertal in zicht kunnen zijn, want de Bostonians staan open voor een trade van de 24-jarige pointguard.

Een gegeven waarvan de wenkbrauwen toch even gaan fronsen. Rondo is immers de jonge hond, de coming man, de absolute distributeur bij de Celtics. De spelverdeler die steeds belangrijker wordt voor het team van Rivers. Vorig jaar prees de coach zijn jongste ster toch menig maal. Zijn gemis werd duidelijk toen de niet fitte Delonte West moest invallen voor Rondo.

Afgelopen seizoen noteerde Boston’s pointguard in 68 partijen 10,6 punten en 11,2 assists gemiddeld per wedstrijd. Met zijn leeftijd en inbreng vertegenwoordigt hij de toekomst van Boston zou je denken. Pierce, Allen en Garnett zijn toch op leeftijd en gaan geen jaren meer mee, ook al is het huidige team om dit trio heen gebouwd.

Maar naar verluidt moet er een betere schutter bijkomen in de selectie van de Celtics. Iemand die de druk en de last van het continu moeten scoren bij vooral Pierce weghaalt. Dat is althans de informatie de Broussard ter ore is gekomen.

De gedroomde kandidaat zou volgens general manager Danny Ainge niemand minder dan Chris Paul (15,8 punten gemiddeld in 2010-2011) moeten zijn. CP3, zoals hij ook bekend staat, is speler van de New Orleans Hornets, waar hij nog een jaar onder contract staat. Als hij zou tekenen in Boston gaat het dus om contractverlenging. Maar er is nog een kaper op de kust: New York Knicks.

Overigens blijkt Ainge Rondo al eerder in de tradestrijd te hebben gegooid. Boston’s GM zou de rappe pointguard samen met Jeff Green na de playoffs hebben aangeboden bij de Oklahoma City Thunder. Daarvoor hoopte hij Russell Westbrook en (jawel) Kendrick Perkins voor terug te krijgen. Dat werd een ‘no thank you’.

Hebben de Celtics een betere schutter nodig? Het team van Rivers moet het hebben van hun eenheid. In tegenstelling tot de Chicago Bulls, waar Derrick Rose echt een andere puntenveelvraat mist, is de wisselwerking tussen Rondo, Allen, Pierce en Garnett het sterke punt. Juist omdat het zo’n hechte ploeg is en er geen absolute ster is, kunnen zij steeds andere wapens inzetten. Aan de andere kant moet je een belangrijke pion durven opofferen als je daarmee sterker op het schaakbord denkt te komen staan.

Foto: irishcentral.com

Ook leuk om te lezen