Notre Dame legt het af tegen South Florida

Door

Dé sensatie van dit weekend speelde zich af in Indiana. Een van Amerika’s meest geliefde teams zijn de Notre Dame Fighting Irish, die als een soort katholieke enclave tussen alle protestantse en niet-religieuze scholen voor velen een symbool zijn.

Ook is hun onafhankelijke status binnen de NCAA een voorbeeld voor velen en eindelijk, na enkele jaren van zeer matige teams, keek men uit naar een seizoen van goed Notre Dame football.

Dit liep in een bizarre wedstrijd echter heel erg anders. Notre Dame opende tegen het als vrij gemiddeld geziene South Florida buitengewoon zwak en toen het rustsignaal klonk stond een schokkende 16-0 voor SFU op het bord.

De tweede helft liet echter ruim twee uur op zich wachten, omdat een enorme onweersbui en tornadowaarschuwingen de school deden besluiten het stadion te evacueren. Eenmaal terug op het veld en met hier en daar weer fans op de tribune bleek Notre Dame van QBs te zijn gewisseld. Een goede, maar niet gouden greep.

Met nog vier minuten te spelen stonden de Irish nog altijd achter. Een nieuwe onweersbui betekende echter het einde van hun momentum, want een tweede onderbreking werd ingelast.

Na een uur vonden de scheidsrechters vanwege de krappe stand het echter waard om door te spelen en geen einde aan de wedstrijd te maken, een beslissing die is toegestaan als er meer dan 75% van het duel gespeeld is, maar SFU wist zich te herpakken en een 23-20 upset uit het vuur te slepen.

Een leuk detail: na overleg tussen beide hoofdcoaches werd besloten dat het niet toegestaan was videobeelden te bekijken van de eerste helft om elkaars tactiek te doorgronden tijdens de lange break.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen