Heat op drempel van kampioenschap

Door

De Miami Heat lijken de finals beslist te hebben door een drie tegen één voorsprong te nemen in de series. Het lang verwachte kampioenschap van LeBron James kan komende donderdag een feit worden wanneer de Heat hun laatste thuiswedstrijd spelen. Mochten de Oklahoma City Thunder deze wedstrijd weten te winnen dan verhuist het gehele circus voor de laatste twee wedstrijden terug naar Oklahoma.

Hoewel de wedstrijd pas in het vierde kwart werd beslist waarvan James het laatste gedeelte miste wegens een nog onduidelijke blessure, was LeBron de grote man in deze wedstrijd. Hij kwam slechts één rebounds tekort om zijn 26 punten en twaalf rebounds te complementeren tot een triple-double. Ook Wade en Bosh droegen hun steentje bij met respectievelijk 25 en dertien punten waar Bosh ook nog negen rebounds naar beneden trok. De inbreng van Bosh komt echter niet allemaal tot uiting op het scoresheet. Zijn energie en defensieve aanwezigheid brachten de Thunder meerdere malen in de problemen.

Het vierde kwart leek deze wedstrijd voorbehouden aan Russel Westbrook die zeventien van zijn 43 punten in het vierde kwart maakte. Zoewel LeBron als Kevin Durant tekende slechts voor zes punten in het afsluitende kwart. De strijd in het vierde kwart ging echter tusen de pointguards. Mario Chalmers tekende voor twaalf punten in het vierde kwart wat zijn totaal op 25 bracht. Daarbij leed hij in de gehele wedstrijd slechts één keer balverlies.

Kevin Durant had met 28 punten een voor hem normale scoringsavond maar kon verder niet veel toevoegen. Twee rebounds voor iemand op zijn positie, met zijn lengte is bijzonder mager. James Harden lijkt helemaal niet meer uit de verf te komen. Zo kwam hij slechts tot tien schoten waarvan hij er ook maar twee maakten om op een totaal van acht punten te eindigen.

Ondanks de bleke prestatie van Durant en het bedroevende niveau van Harden, hield Westbrook de ploeg uit Oklahoma in de race. Het was dan ook bijzonder pijnlijk dat uitgerekend te pointguard van de Thunder een cruciale inschattingsfout maakte in het vierde kwart die leidde tot een turnover waardoor de Heat de wedstrijd konden beslissen. Een fout die al eerder door Westbrook in deze serie is gemaakt.

De Thunder spelen niet meer alleen tegen de Miami Heat maar strijden ook tegen de statistieken. Nog nooit kwam een team in de finals terug van een drie tegen één achterstand. Dertig maal nam een team deze voorsprong en geen enkele keer verloren zij de finals.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen