NHL 4-on-4: Canadese teams dreigen play-offs te missen

Door
2013 NHL Stanley Cup Final - Game Six
Chicago Blackhawks wist twaalf duels op rij te winnen en staat nu in de absolute top van de NHL. De ploeg wist de afgelopen zes jaar al drie keer de Stanley Cup te winnen, waaronder vorig jaar. De laatste club die de Stanley Cup succesvol wist te verdedigen was Detroit Red Wings in 1998. Kunnen de Blackhawks hun dynastie nogmaals bevestigen door de Red Wings op te volgen?
Rowdy: Dat kunnen ze zeker. Patrick Kane is mijn favoriet voor MVP en Quenneville krijgt Toews langzamerhand ook weer aan de praat. Corey Crawford leidt ondertussen de NHL in shut-outs en de possession stats van de Hawks zijn ook niet mis. Het helpt ook dat jongelingen (en daardoor goedkopere krachten) Teuvo Teravainen en Artemi Panarin al flink bijdragen aan Chicago’s succes. Ik hoop echter niet dat ze de cup winnen, weer eens iets anders dan Chicago of Los Angeles is ook wel leuk.
Jeroen: Ja, dat kunnen ze. Althans, de route naar een eventueel kampioenschap is wel bijzonder moeilijk. Het huidige team heeft voldoende kwaliteit om de Cup weer omhoog te houden en dat is al een groot compliment waard nadat dit seizoen Johnny Oduya, Patrick Sharp en Brandon Saad de deur uitliepen. Ze zijn voor mij niet dé favoriet – dat is Washington Capitals – maar wel een favoriet.
Christian: De Blackhawks zijn inderdaad erg goed bezig de laatste tijd en kunnen het in mijn ogen ver gaan schoppen in de Play-offs. De Hawks hebben een zeer complete en uitgebalanceerde ploeg en zijn de laatste tijd in alle facetten van het spel ijzersterk. Het leuke van de Play-offs is echter dat daarin altijd onverwachte dingen gebeuren en de resultaten van het reguliere seizoen niet meer tellen. Het eerder genoemde maakt het dus erg lastig om te bepalen wie het ver zullen schoppen in de strijd om de Stanley Cup, maar de ploeg uit Chicago is zeker een kanshebber.
Richard: Dat zou zeker weer kunnen gebeuren. Buiten dat het team nu natuurlijk een briljante periode doormaakt, herbergt het naast veel individuele kwaliteit ook gewoon een sterke teamgeest. Die combinatie is vaak de juiste mix om een titel te pakken in de sport en dus ook in de NHL. Er zijn echter wat nieuwe kapers op de kust dit jaar met Washington, LA en Dallas. Plus het feit dat er altijd wel een verrassing te noteren valt maakt voor mij op dat nog lang geen gelopen race is.

Ook leuk om te lezen