NHL 4-on-4: Canadese teams dreigen play-offs te missen

Door
Ice Hockey - Men's Gold Medal Game - Day 17
Maandag was Montreal virtueel de enige Canadese ploeg die de play-offs haalt. Vandaag staat er zelfs geen één Canadese ploeg virtueel in de play-offs en daarmee lijkt de mogelijkheid te bestaan dat er dit seizoen geen Canadese ploegen meer mee doen als de play-offs beginnen. Wat denken jullie, gaat dat gebeuren en wat vinden jullie hier van?
Christian: Persoonlijk zou ik het erg jammer vinden als er geen of bijna geen Canadese ploegen de Play-offs zouden halen, Canada is immers de bakermat van ijshockey. Als de Canadiens zo door blijven gaan, zou het wel eens verkeerd kunnen gaan aflopen voor de ploeg uit Montreal. Ik denk echter dat het niet zo ver zal komen en als sterkhouder Carey Price terugkeert van zijn blessure, dat de Canadiens zich zullen herpakken. Daarnaast zouden de Ottawa Senators en de Vancouver Canucks ook nog een Play-off spot kunnen bemachtigen, al begint de tijd wel te dringen.
Richard: Nee ik denk niet dat dat gaat gebeuren. Uiteindelijk zal Montréal wel íets terug vinden van de oude vorm? Zeker als Carey Price weer fit is, hoewel met name Mike Condon het prima doet als back up. Ottawa schurkt er ook nog tegen aan in de Atlantic, Persoonlijk verwacht ik Vancouver ook gewoon in de playoffs.
Rowdy: Ik denk dat Montréal er wel weer bovenop komt. Ze spelen helemaal niet verkeerd en verdienden meer punten dan dat ze daadwerkelijk kregen, want zowel St. Louis als Chicago (tweemaal) waren de mindere ploegen in de respectievelijke confrontaties. Momenteel kunnen ze alleen geen redding verwachten op de momenten dat het erom draait. Price is dus hard nodig en voor het scoringsprobleem moet ook zo snel mogelijk een oplossing worden gevonden. Als er geen versterkingen worden gehaald voor de voorhoede, moeten we er wel rekening mee houden dat er geen Canadese ploeg de play-offs haalt, want ik zie Calgary, Edmonton, Ottawa, Toronto, Vancouver en mijn Winnipeg het niet halen helaas.
Jeroen: Nee, dat gaat niet gebeuren. Ik heb voorafgaande aan dit seizoen voorspeld dat Edmonton Oilers dit seizoen de play-offs gaat halen. Daar sta ik, ondanks de slechte positie op de ranglijst, nog steeds achter.  En het zou mij verbazen als Edmonton de enige Canadese ploeg is in het naseizoen. Montreal, Ottawa en Vancouver doen nog volop mee en ook een ploeg als Calgary is nog lang niet kansloos. Van dat rijtje gaat zeker nog één ploeg het halen.

Ook leuk om te lezen